Prošle su 24 godine od pogibije Siniše Lauševa

28. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Svakog 28. marta Nadalj se priseća svog heroja iz rata 1999. godine, prošle su tek 24 godine od kako je Siniša Laušev dao život da odbrani državu. Danas je pokraj mermerne ploče sa njegovim imenom, u centru sela, položeno cveće.

Trg u Nadalju, gde se nalazi spomen obeležije, zajedno su posetili svi oni koji su želeli da se poklone Siniši, na prvom mestu njegova porodica kojoj je “Milosrdni anđeo” najviše uzeo. Cveće je položio i predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, kao i članovi Saveta Mesne zajednice Nadalj i lokalni odbor Srpske napredne stranke.

“Kako smo to učinili u petak u Srbobranu, a kasnije istog dana na centralnom obeležavanju godišnjice NATO agresije u Somboru, kojoj je prisustvovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, danas smo u Nadalju odali počast našem stradalom sugrađaninu, jednom od brojnih nam sunarodnika koji su poginuli u odbrani otadžbine 1999. godine. Ovih se dana poklanjamo svim žrtvama NATO agresije, od tad je prošlo 24 godine, ali je u nama sećanje još živo i ne može se zaboraviti”, rekao je Debeljački novinarima u Nadalju, a zatim nastavio.

“Siniša je, zajedno sa Rankom Pantelićem i Aleksandrom Bajinim, slobodno mogu reći heroj srbobranske opštine. Mi njihove žrtve nećemo zaboraviti, to smo rekli u Srbobranu i ponavljamo danas u Nadalju, to ćemo ponavljati dok postojimo i uvek ćemo se sećati tih ljudi, koji su dali svoje živote kako bi smo živeli slobodno.

Nikad nećemo izbegavati da kažemo istinu, ma koliko ona nekome smetala, 1999. godine desila se agresija NATO pakta, ne intervencija ili kampanja, kako je nazivaju. Nad našim narodom je učinjen teror, i to je samo nastavak onoga što su isti ti radili tokom cele poslednje decenije dvadesetog veka. Bombardovanjem SR Jugoslavije je samo završena zločinačka misija u kojoj je stradalo više od dve hiljade civila i oko hiljadu pripadnika vojske i policije, što dovoljno govori u prilog tome koliko su zverski nastupili i kako su se ponašali tokom tih 78 dana bombardovanja jedne suverene i nezavisne zemlje”, završio je izlaganje Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Facebook Komentari