Crveni krst nastavlja s aktivnostima

24. mart 2023.

Kategorija: Društvo

Dvoje mladih volontera Crvenog krsta Srbobran steklo je zvanja Sertifikovanih motivatora za davalaštvo krvi, tako da će uskoro moći da počne edukacija građanstva o važnosti odazivanja na akcije dobrovoljnog davanja krvi, kao zdrave navike sa višestruko pozitivnim efektima.

Mila Dunđerski i Uroš Radović prošli su obuku Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, i prvo će svoja znanja preneti kolegama volonterima, a zatim i vršnjacima po školama. Motivacija je presudni faktor kod davalaštva krvi, ljudi su u velikoj većini spremni da pomognu, ali nedostaje volje da u dogovorenom terminu izdvoje malo slobodnog vremena i upute se ka punktu gde će donirati krv.

Učinjen je prvi korak ka tome da se načini promena, iako se Srbobranci u globalu odazivaju na akcije davalaštva, najčešće, u velikim broju. Iz Crvenog krsta najavljuju da će sledeća akcija biti sprovedena u Nadalju u aprilu mesecu, što će na portalu vesti Srbobran Danas biti naknadno najavljeno.

Saradnja lokalnog Crvenog krsta i Banke hrane Vojvodine realizovana je ove nedelje po ko zna koji put. U dogovoru sa CK Mali Iđoš preuzete su palete sa flaširanom mineralnom vodom koja je namenjena korisnicima Narodne kuhinje u naše dve opštine, te je odmah i deljena uz dnevne obroke. Srbobranski Crveni krst se zahvalio donatoru iz Iriga, uz poruku da će se saradnja nastaviti i u buduće.

Facebook Komentari