Veče posvećeno homeopatiji zainteresovalo je srbobransku publiku

23. mart 2023.

Kategorija: Kultura, Zabava

Narodna biblioteka u Srbobranu ponudila je čitalačkoj publici promociju knjige koja po svojoj temi izlazi iz domena klasične književnosti, ali sigurno ima svoju publiku i definitivno je promena koja može biti zanimljiva. Reč je o knjizi Branislava Todorovića “Naučne osnove homeopatije”.

O pomenutom delu, i o samoj temi homeopatije, publici u čitaonici biblioteke je govorila Nela Alilović, rođena Subotičanka, od nedavno stanovnica Nadalja, i homeopata sa diplomom beogradske Škole za klasičnu homeopatiju “Simillimum”.

Sa iskustvom dugim 14 godina, kako u praktičnoj primeni homeopatije tako i u držanju besplatnih predavanja i kratkih kurseva o korišćenju homeopatskih Iekova, Nela je publici ponudila uvid u neke slučajeve sa kojima se susretala, ali je govorila i o drugim poznatim slučajevima u inostranstvu koji su posebno zanimljivi.

“Često doniram homeopatske lekove za ljude i životinje, napisalа sam i objavila niz tekstova i članaka na ovu temu, i sama ih koristim, pa tako imam iskustvo iz prve ruke koje mogu preneti ljudima. Jedan primerak knjige Branislava Todorovica ‘Naučne osnove homeopatije’, sam poklonila BibIioteci jer smatram da je korisna za naše građanstvo. Predložila sam da napravimo ovo predavanje kao predstavljanje te knjige, ali da ne bude zabune, ja ne promovišem ovu knjigu nego celokupan smisao homeopatije, a smatram da je ova knjiga jedna od najboljih koje postoje na tu temu. Osmislila sam večerašnje predavanje tako da ostanemo u okvirima onoga kako su se i do sada organizovali događaji u Narodnoj biblioteci, ali i da publici ponudim saznanja i iskustva koja mogu život da učine boljim”, rekla je između ostalog Nela Alilović. Na samom početku večeri, uz osmeh je najavila okupljenima da će govoriti o temi koja objedinjuje nauku, književnost i fantastiku. Slučajevi ozdravljenja uz primenu homeopatije možda mogu delovati fantastično, ali su svi istiniti i imaju potkrepljenje u nauci, kaže naša sugrađanka.

Facebook Komentari