Opština želi još bližu saradnju sa mesnim zajednicama

23. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Sedište Mesne zajednice Srbobran danas je obišao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, gde je sa članovima Saveta razgovarao o tome na koji način se može poboljšati saradnja dva nivoa lokalne vlasti, a da benefite osete građani Srbobrana.

Uz predsednika Saveta MZ Srbobran, Slavka Tešanovića, sastanku su prisustvovali članovi Saveta: Dušan Popović, Vojin Belić, Srđan Miković i Vesna Rankov, kao i sekretarka Mesne zajednice Srbobran, Darinka Moldovanov.

“Prošlo je neko vreme od kako je formiran Savet Mesne zajednice Srbobran i kako je sedište preseljeno u nekadašnju zgradu Suda. Vreme je da uspostavimo koordinaciju u aktivnostima, produbimo komunikaciju sa građanima i napravimo planove koje moramo realizovati. Veoma je važno da Mesna zajednica ostvari jednu od svojih uloga, a to je direktna komunikacija sa građanima i obaveštavanje lokalne samouprave sa kojim se problemima oni susreću, koje su njihove sigestije i predlozi. Uveren sam da će i novi Savet Mesne zajdnice biti aktivan, da će pripremati i pokretati inicijative i projekte za uređenje našeg mesta, svakako nastaviće i sa podelom obroka ugroženim građanima, zajedno sa Crvenim krstom Srbobran, i da će biti dobar servis svih Srbobranaca”, rekao je Radivoj Debeljački u sedištu MZ Srbobran.

Takođe, on je potvrdio da će podrška Opštine, radu i aktivnostima Mesne zajednice, i dalje biti maksimalna, kako za samo funkcionisanje, tako i za inicijative koje budu dolazile od strane Saveta. Predsednik je mišljenja da je nova lokacija Mesne zajednice funkcionalnije i bolje pozicionirano mesto, u širem je centru Srbobrana, blizu drugih ustanova koje građani često posećuju, a prostorno ima mogućnosti za bolje pružanje svojih usluga građanima.

“Plan nam je da uskoro obiđemo i mesne zajednice u Turiji i Nadalju i na isti način porazgovaramo o svemu u ova dva mesta. Mesne zajednice nekada skoro da nisu imale nikakvu ulogu i to sada menjamo. Za nas je najvažnije da one produbljuju komunikaciju sa građanima; potrebne su nam informacije od kako i gde da usmeravamo investicije, šta je to građanima potrebno, ali ne samo to i samo kroz finansijski aspekt. Posebno se to odnosi na Turiju i Nadalj; radi se o seoskim domaćinstvima koja nemaju svakodnevni direktni pristup lokalnoj samoupravi i donosiocima odluka.

Tu dolazi do izražaja uloga mesnih zajednica i zato svake nedelje imamo dan za kontakt sa stanovnicima ovih mesta, uvek su jednom u toku nedelje na programu susreti sa Turijcima ili Nadaljčanima, da ne bi morali da dolaze u Srbobran na razgovor sa predsednikom Opštine i drugim funkcionerima. Mi želimo da to radimo kroz mesne zajednice, idemo u ova mesta i direktno razgovaramo sa građanima. Sve ih saslušamo, neke probleme možemo da rešimo odmah, za neke nam je potrebno vreme, ali je važno da znamo kako ljudima pomoći i šta im je potrebno”, kazao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Facebook Komentari