AKADEMIK je igrao odlično ipak i to je nedovoljno protiv PROLETERA

23. mart 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Pokušao je Košarkaški klub “Akademik” u večerašnjem susretu, 5. kola playoff-a Prve regionalne lige “Sever”, da nadigra najjaču ekipu u ligu, zrenjaninski KK “Proleter”, nažalost ni najbolja igra uz svesrdnu podršku publike nije mogla da zaustavi gostujuću ekipu u pohodu na viši rang takmičenja.

Pružili su košarkaši u žutim dresovima svoj maksimum, uspevali i da zadrže vođstvo tokom većeg dela prvog poluvremena, bili su ravnopravan protivnik i u nastavku, ali je fizički dominantniji sastav iz Banata predvođen nezaustavljivim Milijanom Bocketom, uz dominantan centarski tandem i dobre šutere spolja, uspeo da slomi otpor Srbobranaca i dođe do novih bodova. Utakmica je završena rezultatom 82:94, po četvrtinama: 29:23, 15:21, 18:27 i 20:23, pobeda kojom je “Proleter” obezbedio titulu šampiona i povratak u Drugu ligu Srbije.

Igrači “Akademika” nemaju za čim da žale, odigrali su odličnu utakmicu, publika je sigurno uživala u kvalitetnoj košarci i lepim potezima na obe strane. Nisu Srbobranci mogli da pariraju Zrenjanincima u atraktivnim zakucavanjima, ali jesu u prelepim pogotcima van linije 6,75 metara; ubacili su 12 trojki. Prednjačio je Igor Dokić sa 5 trojki i ukupno 19 postignutih poena, Milisav Miljanić je 3 puta pogodio za 3 poena i u skoru takođe sakupio 19 poena. Nemanja Nićin je ubacio 12 , Aleksa Birovljev 11 poena uz 1 trojku, Igor Šijačić 8 poena i 2 trojke, Luka Prenović 5 poena od čega jedan šut za 3, dok su Luka Gutović i imenjak mu Jošić upisali sebi po 4 poena.

Da ovakav poraz ne može loše da utiče na raspoloženje složan je i trener Košarkaškog kluba “Akademik”, Jovica Andrić. On je čestitao protivniku na pobedi i plasmanu u viši rang takmičenja, ali je čestitke uputio i svojoj ekipi. “Bila je ovo jedna borbena, srčana utakmica, mogu slobodno reći da smo do 5 minuta pred kraj još imali neku šansu za priključak. Dobro smo se nosili, zadovoljan sam igrom mojih momaka, čak i prezadovoljan.

Ekipa iz Zrenjanina nema ni jedan poraz u playoff-u, mi smo tražili šansu da im nanesemo prvi, i da se borimo za što bolji plasman u završnici takmičenja. Svoj ovosezonski cilj smo ispunili ulaskom u playoff, ali smo obećali publici da ćemo se boriti do kraja i pružati im na svakoj utakmici najbolju moguću košarku, što mislim da smo i prikazali.

Iako mi imamo skor od 3 pobede i 2 poraza, treba znati da su ti porazi od ‘Proletera’, ostala 3 tima iz Grupe A smo pobedili. Zrenjaninski tim je uspeo da se vrati u viši rang, to je cilj koji su zacrtali čim su ispali prošle sezone, uložili su velika sredstva i rezultat je jasan. Mi eto nemamo sreće već dve sezone za redom, uvek postoji ta jedna ekipa sa prevelikim budžetom, prošle godine je to bio KK ‘Joker’ iz Sombora, i njima je bilo teško parirati. Mi smo večeras uspeli da pariramo donekle, i nadam se da je publika bila zadovoljna. Veliko im hvala što su nas opet snažno podržavali s tribina, iako je ovo bio večernji termin radnim danom, oni su bili brojni i neverovatno su navijali”, bez i jedne zamerke na večerašnji meč, sem možda na sudijski par, završava svoje izlaganje trener Jovica Andrić.

Ostala su još 3 kola do kraja takmičenja, 3 revanša od kojih se 1. igra u Rumi 1. aprila, sa KK “Sloven”, derbi meč koji će verovatno odlučivati vicešampiona lige.

Facebook Komentari