Za predstavu “Uspavana Štrecilija” Pozorištance je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta

19. mart 2023.

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Najmlađi Srbobranci imali su priliku da subotnje popodne provedu gledajući dramski nastup svojih vršnjaka iz Radičevića, članova Dramskog studia “Feniks 95”, koji su izveli predstavu “Uspavana Štrecilija”.

Sem što su se deca dobro zabala u Pozorištancu, uz njih i odrasli, gosotovanje Dramskog studia “Feniks 95” je bilo važno za srbobranski Dom kulture. Trupa iz Radičevića dugo postoji i ima iskustva u bavljenju scenom, te je dobar primer funkcionisanja i razvoja za Dramsku sekciju amaterskog pozorišta koju razvija ustanova kulture u Srbobranu.

Više o toj saradnji rekao nam je Dejan Korceba, direktor Doma kulture Srbobran, koji od kako je na toj funkciji uvodi brojne novine i više pažnje posvećuje promociji kulture svog mesta van granica opštine. “Ovo je uzvratno gostovanje amaterskog Dramskog studia ‘Feniks 95’ iz Radičevića. Dramska sekcija Doma kulture Srbobran je kod njih gostovala u januaru sa predstavom za decu ‘Ko je smestio vuku’, a sada su oni došli kod nas sa dečijom predstavom ‘Uspavana Štrecilija’. Svi glumci u ovoj predstavi su deca, najmlađa od 10 godina iz 4. razreda, a najstarija 8. razred osnovne škole.

Neka od te dece su imala prvi nastup pred publikom i ovo im je prvo gostovanje, tako da su imala veliku tremu, ali su toliko dobro odglumili da predstava nije ništa manjeg kvaliteta nego da su glumili profesionalni glumci. Publika je bila oduševljena i svi su dobili veliki aplauz. Ovo gostovanje je značajno za naš Dom kulture jer smo uzvratnom posetom započeli jednu saradnju za koju se nadamo da će rezultirati češćim posetama i naše dramske sekcije u Radičević, a isto tako i njihovog dramskog studija kod nas u Srbobran”, rekao nam je direktor Korceba.

Iako iz malog mesta, Dramski studio “Feniks 95” je vrlo zanačajn, postoji već 28 godina i okuplja stanovnike Radičevića svih uzrasta, lokalnu zajednicu čini bliskom iz čega proizilaze uspesi, za nepune tri decenije postavili više od 70 predstava i osvojili brojne nagrade.

Facebook Komentari