Srbobranci bolji u komšijskom derbiju

19. mart 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Akademik” došao je do polovine playoff-a sa učinkom 3 pobede i 1 poraz, a poslednji trijumf ostvaren je na domaćem terenu, u subotu veče, nad ekipom OKK “Vrbas”, 76:70 (20:20,15:11,25:23,16:16).

Utakmica nije obilovala lepom igrom, igrači su se na obe strane borili ne bi li došli do pobede, kao da su njihovim ekipama bodovi nasušni. Šut nije služio ni jedne, u egalu su bili dobar deo meča, sem u dva navrata kad je domaćin uspevao da se značajnije rezultatski odlepi na plus 13, ali se i to brzo “topilo”.

Tek šest igrača “Akademika” se upisalo u strelce, na prvom mestu je naravno kapiten Nemanja Nićin sa 23 poena i 1 trojkom, uz pristojne procente šuta i veliki broj skokova. Aleksa Birovljev je postigao 20 poena od čega 4 trojke, Igor Dokić 12 poena i 2 trojke, Luka Jošić i Miloš Ćetković po 9 poena, a Igor Šijačić 3 poena iz jednog šuta.

Trener domaće ekipe, Jovica Andrić, mišljenja je da utakmica kvalitetom nije bila ni za poslednji rang takmičenja, ali kaže i da su se igrači pobedom zahvalili na podršci koja im je pružena.

“Ušli smo u utakmicu malo ležernije, moji igrači su mislili da će lako savladati ‘Vrbas’, ali im je protivnik pokazao da to neće ići baš tako. Na tajmautu sam rekao momcima da moraju igrati agresivnije i nakon toga su se stvari popravile. Imali smo i neka značajnija vođstva, ali eto na posletku smo tesno pobedili. Ne znam zašto smo danas bili tako loši, kao da smo igrali bez dovoljne motivisanosti, to ne sme da bude opravdanje jer smo do sad igrali dobro u playoff-u.

Teško da mogu pohvaliti i jednog igrača, niko se nije posebno istakao. Roviti smo još uvek, Isak nam se povredio na utakmici u Topoli i zato danas nije igrao, Šijačić je zaigrao posle četiri kola pauze, Birovljevu je ovo bio drugi nastup posle mesec dana oporavka. Falila nam je energija na terenu, ali i pored toga čestitam momcima na pobedi. Bože moj, ne može uvek igrati lepo, nemamo mi taj kvalitet, kao ni roster, da bi smo uvek mogli da igramo vrhunsku košarku. Treba moći pobediti i kad se ne igra lepo, kad šut ne služi, jer ipak su na posletku u svakom takmičenju bitni osvojeni bodovi“, rekao nam je šef struke Košarkaškog kluba “Akadamik” iz Srbobrana, Jovica Andrić.

Playoff se nastavlja već u četvrtak i ponovo se igra u Srbobranu. Andrić poziva publiku da od 20.00 časova budu na tribinama i pruže podršku momcima u velikom broju, kao i na meču sa Vrbašanima, jer dolazi najjači tim u ligi, KK “Proleter” iz Zrenjanina koji predvodi odlični Milijan Bocka.

Facebook Komentari