Lokalna samouprava će pomoći da se izgoreli porodični dom Radića sanira i rekonstruiše

18. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Porodicu Radić, koja je u nedavnom požaru ostala bez krova nad glavom, obišli su danas Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobrani, dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća, i Radivoj Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Porodica je smeštena u stan koji je vlasništvu Opštine i u njemu će moći da boravi dok njihov dom ne bude obnovljen.

“Obišli smo porodicu Radić kojoj smo obezbedili siguran krov nad glavom nakon što je požar uništio kuću u kojoj su živili. Kao što smo govorili do sada i još jednom ponavljamo – učinićemo sve što možemo da pomognemo Radićima da saniraju svoju kuću u kojoj treba da nastave da žive. Za sada je važno da imaju krov nad glavom koji je obezbedila lokalna samouprava, a važno je i da nemaju vremenski okvir do kada mogu da ostanu u opštinskom stanu.

Ipak, želimo da što pre uradimo rekonstrukciju i sanaciju objekta u kom su živeli. Novac za sanaciju jednim delom obezbediće lokalna samouprava, imamo i potvrdu pojedinih preduzetnika da će priskočiti u pomoć, a pozivam i apelujem i na sve druge da se uključe u akciju, ukoliko to mogu, kao i građane, dobrodošla je svaka vrsta pomoći. Lokalna samouprava će preuzeti najveći teret na sebe, što je prirodno, jer to jeste i naša obaveza kao odgovornih ljudi”, saopštio nam je Debeljački nakon razgovora sa Radićima.

Facebook Komentari