Humanitarni karakter ugrađen je u temelje Udruženja KOBASICIJADA

16. mart 2023.

Kategorija: udruženje

Nakon svake Kobasicijade istoimeno udruženje građana iz Turije pronađe način da iskaže svoj humanitarni karakter, da doprinese lokalnoj zajednici i bude pozitivan primer ostalima.

Tako je i ovog puta, Udruženje “Kobasicijada” donelo je odluku da vrtiću u svom mestu pokloni preko potrebnu sušilicu za veš i tako doprinese boljoj usluzi koju pruža Predškolska ustanova “Radost” u objektu “Pepeljuga”.

Poklon je u vrtić dostavio predsednik UG “Kobasicijada”, Željko Popić, i zaželeo zaposlenima u zabavištu da ih dugo i dobro služi. “Možda je ovo mali poklon, ali znajte da je od srca. Među članovima našeg Udruženja imam dosta mladih roditelja, čija deca svakodnevno borave u vrtiću, hteli smo, pre svega, da pokažemo poštovanje i zahvalnost zaposlenima koji brinu o deci i da im barem malo olakšamo svakodnevne obaveze. Među ovom decom su sigurno i budući članovi našeg Udruženja, na njima je budućnost i ovim gestom želimo da ih od malih nogu naučimo da ‘Kobasicijada’, koja dogodine slavi 40. rođendan, osim što pravi dobre kobasice brine i o drugima, humanitarni karakter ugrađen je u temelje našeg Udruženja”, tokom primopredaje poklona poručio je Popić.

U ime PU “Radost” i svih zaposlenih u vrtiću “Pepeljuga”, zahvalila se na poklonu Biljana Bajić, direktorica ustanove. “Ovo je jako lep poklon i mnogo nam znači. U vrtiću u Turiji od ove godine pokrenuli smo celodnevni boravak u kojem je dvadesetak mališana, od ukupno pedeset koliko ih je u ovom vrtiću. Ova sušilica će značajno olakšati rad i od sada nećemo razmišljati gde i kako ćemo osušiti veš, dečiju posteljinu i ostalo. Hvala Udruženju ‘Kobasicijada’ i sigurna sam da je ovo saradnja koja će trajati i nadalje”, rekla je direktorica Bajić.

U želji da se zahvale darodavcima, deca i vaspitačice su obećali da će svojeručno izraditi suvenire sa znakom “Kobasicijade” i pokloniti ih Udruženju.

Facebook Komentari