Stipendiranje studenata je ulaganje u bolju budućnost opštine

15. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je u sali Skupštine opštine Srbobran održana svečanost na kojoj su budućim akademskim građanima uručene stipendije, kako bi im dug put u sticanju obrazovanja bio jednostavniji.

Dobrodošlicu studentima poželeo je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. “Drago mi je da se vidimo danas na ovom lepom događaju, gde Opština Srbobran ponovo ima priliku da potpiše ugovore sa studentima čime će se obezbediti stipendiranje školovanja. I ove godine imamo više od sto stipendija za oblasti nauke, umetnosti i sporta, što je velik broj i drago mi je što je iz godine u godinu on sve veći. Za malu lokalnu samoupravu, kakva je Opština Srbobran, to je velika čast i ponos, i narvno dobra aktivnost koju realizujemo u toku godine. Ulaganje u budućnost.

Želimo da vam, na putu ličnog napredovanja u obrazovanju, budemo partneri. Nama je u interesu da što više studenata završi fakultete i da se potom vrate u svoju sredinu i da doprinesu njenom razvoju kao i razvoju našeg društva. Trudićemo se da obezbedimo i veća sredstva za ovu namenu, obezbeđujemo šest miliona dinara u budžetu za ovu godinu, ali smo svesni stanja na tržištu, da je inflacija umanjila vrednost novca zbog čega će biti potrebno da se sredstva povećaju. Želimo da budemo još bolji partneri na ovom zajedničkom putu”, poručio je Debeljački studentima, pozivajući ih da se slobodno obrate za pomoć lokalnim čelnicima kad naiđu na neki izazov, jer je Opština i njihova kuća.

Nakon protokolarnog dela svečanosti prešlo se na potpisivanje ugovora, koje je Radivoj Debeljački parafirao sa svakim stipendistom pojedinačno, a zatim su on i Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, čestitali ovim mladim ljudima na želji da se stručno usavršavaju i steknu visoka zvanja.

Prema odluci, pravo na stipendiju dobilo je 107 studenata; 33 studenta 1. godine, 26 studenata viših godina sa prosekom ocena od 7.00 do 7,99, i 48 studenata viših godina sa prosekom ocena od 8.00 do 10.00.

Studenti prve godine i oni sa prosekom ocena od 7.00 do 7,99 mesečno će primati 3.000 dinara, dok će studenti sa prosekom od 8.00 do 10.00 primati 6.000 dinara.

Facebook Komentari