Odličan nastavak playoff-a za KK “Akademik”

11. mart 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Brojne povrede koje su u poslednjih par kola desetkovale tim trenera Jovice Andrića, nisu stale na put dobrim igrama u završnici prvenstva. Novu pobedu Košarkaški klub “Akademik” zabeležio je u petak veče u Bačkoj Topoli.

Slavili su Srbobranci rezultatom 57:68, po četvrtinama: 22:18, 8:18, 13:20 i 14:12. Neizvesno je bilo samo u prvoj četvrtini, dok je tim KK “Topola” koristio prednosti domaćeg terena i imao ne veliku koš prednost, ali već u nastavku momci u žutim dresovima nameću svoj režim na parketu. Nisu možda uspeli da nametnu brzu igru sa mnogo datih poena, po čemu su poznati, ali je zato u odbrani sve savršeno funkcionisalo, usled čega nastaje prednost od 10 poena koja je sačuvana do kraja.

U rosteru nije bilo Igora Šijačića, Nikole Babića i Miloša Ćetkovića, ali se zato oparavio i na raspolaganje treneru stavio Aleksa Birovljev, koji je dao 10 poena, od čega 2 trojke. Najkorisniji je ponovo bio Igor Dokić sa 15 poena i 1 trojkom, Luka Jošić je postigao 11 poena i 1 trojka, Nemanja Nićin 10 poena, Luka Gutović 8, Luka Prentovića 6 poena, dok su Isak Mijatović i Milisav Miljanić dali po 4 poena.

Naredno 4. kolo playoff-a u Prvoj regionalnoj ligi “Sever”, “Akademik” igra u Srbobranu, a protivnik će biti četvrtoplasirani tim Grupe B, KK “Vrbas”.

Facebook Komentari