Derbi u Šumici završen bez golova

11. mart 2023.

Kategorija: Fudbal, Sport

Prvi nastup fudbalera FK “Srbobran” pred domaćom publikom u ovoj godini, privukao je publiku na stadion i pored hladnog vremena. Došli su Srbobranci da podrže momke u nadi da će se u derbi meču domoći sva tri boda, a podršku im je pružio i predsednik Opštine Radivoj Debeljački.

Današnji meč je bio poseban po više osnova, ne samo da je duel sa Fudbalskim klubom “Udarnik Višnjevac” odlučivao koja će se od dve ekipe popeti na tabeli, već je i klub domaćin želeo da ovom utakmicom najavi jedno drugačije i lepše proleće na stadionu u Šumici. Za sve posetioce je obezbeđeno besplatno piće, za decu sokići, za odrasle kuvano vino, dok su u poluvremenu najmlađi članovi kluba odigrali mini utakmicu kako bi svojim Srbobrancima pokazali šta su naučili.

Poslednje u nizu ulaganja na stadionu, krov na takođe novoj tribini, pre utakmice je obišao predsednik Debeljački sa svojim saradnicima, a prilika je iskorišćena da se razgovara o narednim koracima koji treba da obezbede maksimalno dobre uslove, kako za one koji tu treniraju i igraju, tako i za one koji posećuju obekat.

“Na poziv uprave Fudbalskog kluba ‘Srbobran’ danas smo prisustvovali prvoj utakmici naših momaka na domaćem terenu u drugom delu sezone, ujedno je to bila prilika da se pogledaju infrastrukturni radovi koji su izvršeni u prethodnom periodu. Zadovoljni smo iskoracima koji su učinjeni jer su uklonjene tribine koje su bile nelegalne i nebezbedne, a sad su postavljene nove tribine koje imaju mogućnost proširenja. Prethodno je postavljen novi semafor, a pre toga su uređene svlačionice i brojne druge stvari. Ostaje da se u narednom preriodu završe radovi na uređenju objekta u kom je smeštena svečana loža. Ono što je sigurno, jeste da će lokalna smouprava podržati FK ‘Srbobran’ kako bi se stadion infrastrukturno doveo u jedno zavidno i lepo stanje”, rekao je pre same utakmice Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

On se posebno zahvalio Fudbalskom klubu “TSC – Bačka Topola” jer je pomogao srbobranski klub finansirajući radove na novim tribinama, a isto tako zahvalnost je uputio Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je donirao sredstva za novi semafor. Debeljački je izrazio nadu da će se i u bliskoj budućnosti, sa dobrim projektima, privući dodatna ulaganja na stadionu.

Utakmica 17. kola između FK “Srbobran” i FK “Udarnik Višnjevac” je, i pored toga što su izostali legitimni pogotci, bila zanimljiva za gledanje. Domaći su imali veći broj izglednih prilika, najviše u prvih 20 minuta kad su pretili sa svih strana golu Višnjevčana, a jednako tako i pred kraj meča. Posed lopte je takođe bio u nogama Srbobranaca, sve vreme se bilo u napadu jer su gosti došli sa namerom da izvuku remi, zatvorili su svoj gol i iz retkih kontri pokušali da ugroze gol kapitena “Plavih”, što im je uspelo svega 3 puta, ali bez slavlja nakon šuta. Meč je završen bez golova.

Na posletku oba tima dodaju po bod u svoj ligaški skor, 32 svaki i deoba 4. mesta u Područnoj fudbalskoj ligi “Subotica”. Trener FK “Srbobran”, Milorad Janjuš, nije bio zadovoljan ishodom, što i ne čudi jer je njegov tim na svaki način pokazao da je za klasu ispred. “Nismo na vreme dali gol, a imali smo nadmoć i veliki broj šansti, najviše u prvom poluvremenu. Nismo otvorili utakmicu kako smo želeli, protivnik je video da smo bolje pripremljeni i da želimo pobedu, zbog čega su se povukli i igrali da osvoje bod. Ostatak meča su igrali zatvoreno i sa dugim loptama pokušali da dođu do gola, što za malo da im uspe pred kraj utakmice.

Neki kažu da je bod zaslužen, ali ja se ne slažem sa tim, mislim da smo bili bolji, samo nismo iskoristili te šanse i odveli utakmicu u povoljnijem smeru. Siguran sam, da smo na vreme dali prvi gol, ne bi se tu stalo i gol razlika bi bilo mnogo veća. Do kraja sezone ima mnogo, pred nama je još 13. kola tako da ima vremena da se prave povoljni rezultati. Sa ovom ekipom, koja pokazuje da ume napadački da igra, ima očigledan kvalitet, mislim da imamo šanse da se izborimo za to drugo mesto koje vodi u baraž, a možda i za sam vrh tabele”, bez pada optimizma saopštava Milorad Janjuš, šef struke u klubu sa Vašarišta.

Facebook Komentari