Podrška fudbalerima da i u drugom derbi meču ostvare pobedu

10. mart 2023.

Kategorija: Fudbal, Sport

Posle uspešnog starta drugog dela prvenstva, na gostujućem terenu je rezultatom 1:2 savladan FK “Đurđin”, vodeći klub Područne fudbalske lige “Subotica”, pred Fudbalskim klubom “Srbobran” je još jedan derbi meč, ali ovog puta se igra u Šumici.

Na radost svih onih koji uživaju u fudbalu, klub sa Vašarišta će predstojećeg vikenda imati više utakmica kod kuće, fudbaleri 4 starosne selekcije igraće pred domaćom publikom.

Seniori u subotu, 11. marta, od 14.30, igraju meč 17. kola, sa FK “Udarnik Višnjevac”, ekipa koju Srbobranci treba da pobede ako žele da zauzmu njihovu poziciju na tabeli i tako se približe samom vrhu lige. Biće to teška utakmica, u prvom susretu su slavili Višnjevčani i sigurno neće doći u Srbobran da se predaju. Naravno u domaćoj ekipi vlada optimizam, na teren se vraća Krstić posle duže pauze zbog povrede, kao i Nikola Jojkić, te će biti velika pomoć ekipi, a jedino još Komlenić ne može da se stavi na raspolaganje treneru.

Iz kluba domaćina pozivaju svoje sugrađane, sve ljubitelje fudbala, da to subotnje popodne dođu na stadion i podrže momke. Ulaznice se prodaju po ceni od 150 dinara, a svi posetioci će moći da se posluže besplatnim pićem, deca sokićima a odrasli kuvanim vinom. U poluvremenu će na teren izaći najmlađi članovi kluba i odigrati pred publikom mini utakmicu, radost za njih i naravno za roditelje. Želja je uprave FK “Srbobran” da ljudi ponovo stvore naviku dolaska na stadion vikendom, ambijent u Šumici je prelep, infrastrukturno je stadion doveden na zavidan nivo, prostor idealan da se sa porodicom i prijateljima provede par sati u druženju i uživanju.

Prethodno 16. kolo, “Srbobran” je igrao u Đurđinu, sa istoimenom ekipom, gde je zabeležio pobedu. Srbobranskom timu je već na startu, u 20. minutu utakmice, nepravedno dosuđen crveni karton. Siniši Zeliću je prvo dosuđen žuti karton za težak prekršaj, koji nije napravio on nego je napravljen nad njim, a nakon što je uložio protest dobio je i drugi žuti, odnosno crveni karton, nakon čega je odvezen u Suboticu kako bi mu bila pružena lekarska pomoć, jer se radi o ozbiljnoj povredi.

Na poluvreme se otišlo bez golova, iako sa teškim hendikepom ekipa nije posustala, momci su pokazali disciplinu, čvrstinu i dobru fizičku pripremljenost, što je rezultiralo prvim golom i vođstvom. Iz maestralne kontre, na proigravanje Marojevića, reaguje Muminović i uspeva da matira golmana domaće ekipe. Pored toga što su imali igrača više, domaći sastav nije mogao da stvori ni jednu izglednu priliku, tek u 80. minutu iz prekida su uspeli da izjednače, ali je to snažno probudilo Srbobrance koji do kraja meča nisu mirovali. Za povređenog Zelića i iz želje da se nepravada zadovolji pobedom, smogli su snage i došli do drugog pogotka. I taj pogodak je materijalizvan iz kontra napada, opet je asistent bio lucidni Marojević, dok je egzekutor bio Lazar Vranješ, najbolji strelac ove ekipe.

“Pohvaljujem sve naše igrače, odigrali su odlično, tih poslednih 10 minuta izgledalo je kao da njih ima više na terenu, a ne domaćih. Žao mi je što se Zeliću desio taj peh, želim mu brz oporavak, mi smo svi uz njega”, poručio je predsednik FK “Srbobran” Nemanja Perendić i istakao nastup kapitena Dragana Ađanskog, koji je odlično vodio ekipu na terenu. On se zahvalio svima koji su došli da navijaju za momke u Đurđinu, i pozvao ih da u subotu isto učine na domaćem terenu.

Takođe u subotu, u 11.00 časova, nastavak sezone imaju i mladi igrači FK “Srbobran” koje vodi trener Dragan Matarugin, dok će u nedelju, 12. marta, prvu utakmicu odigrati pioniri, isto od 11.00 časova. Klub poziva publiku iz Srbobrana, a i šire, da posete stadion u bar jednom od termina, i uživaju u fudbalu.

Facebook Komentari