Seniorska DRŽAVNA MEDALJA za Džudo klub TURIJA

07. mart 2023.

Kategorija: Džudo, Sport

Na najvažnijem takmičenju u organizaciji Džudo saveza Srbije – Prvenstvu Srbije za seniore, Džudo kluba “Turija” ostvario je veliki uspeh.

Kako ističu u klubu, godine rada i truda dovele su do istorijskog uspeha, mlada ekipa sastavljena od dvoje kadeta i jedne juniorke napravila je rezultat koji će se dugo pamtiti.

Nataša Gadžić, iako tek kadetkinja sa samo 15 godina (u novoj-staroj kategoriji do 57 kilograma) na svom prvom seniorskom Prvenstvu Srbije osvojila je bronzu i ponosno stala na postolje, tako je dospela u društvo najboljih seniorki koje naša država ima. Odličnim borbama i pobedama nad znatno starijim protivnicama, uspela je da se domogne najvišeg rezultata koji je do sada Džudo klub “Turija” ostvario.

Natašina dve godine starija sestra, Andrea Gadžić, sa odličnim startom i pobedom, ali uz nedostatak samopouzdanja nakon poraza u polufinalu, od osvajačice trećeg mesta na Prvenstvu sveta 2021. godine, i pored dobre šanse za medalju, porazom u borbi za medalju zauzela je visoko peto mesto, što je postavlja u ozbiljnu konkurenciju za osvajanje državne medalje za juniore, na prvenstvu koje će se održati u aprilu.

Nikola Jovanović, takođe petnaestogodišnjak, osvajač bronze na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za kadete, odradio je odličan meč protiv aktuelnog kadetskog prvaka Srbije sa porazom na “wazaari”, nažalost nije imao dalje mečeve, ali mu je ovaj turnir dao izuzetan podstrek za dalje treniranje.
Ukupno kao klub zauzeli smo visoko 11. mesto na seniorskom prvenstvu Srbije, od 43 kluba koja su učestvovala.

“Pred našom decom je sada Euro Kup za kadete u Teplicama, u Slovačkoj, gde planiramo da se prvi put oprobamo na zvaničnoj međunarodnoj sceni, kao i Državno prvenstvo za juniore i pionire gde neskromno očekujemo još odličja.

Naši najmlađi takmičari prethodna dva vikenda učestvovali su na dva turnira, 26. februara u Srbobranu gde se u organizaciji našeg kluba održao najbrojniji jednodnevni turnir u Srbiji u prethodnih 10 i više godina, sa skoro 700 učesnika, a gde je učestvovalo čak 56 takmičara našeg kluba. Istog vikenda kada i seniorsko prvenstvo, u Zrenjaninu je održan takođe veoma brojan turnir sa preko 600 takmičara, gde je naših 17 džudista napravilo odličan rezultat i zauzelo visoko 9. mesto. Naša najmlađa takmičarka, Tamara Virag, proglašena je za najbolju takmičarku u uzrastu poletaraca”, sa ponosom kaže trener turijskog kluba, Milan Srdanović.

Facebook Komentari