Osmomartovska radionica “Ruke spasa”: Deca za svoje mame!

06. mart 2023.

Kategorija: Deca, udruženje

Prva u ovoj godini, kreativna radionica za decu u organizaciji Udruženja žena “Ruka spasa”, pokazala se uspešnom, iako je trajala samo jedan dan.

Na inicijativu dece, polaznika prethodnih radionica, “Ruka spasa” je u kratkom roku priredila jednu novu, sa konkretnim ciljem, a to je priprema poklona za majke povodom predstojećeg 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Obezbeđen je sav potreban materijal kako bi deca mogla ručno da izrađuju nakit, nizanjem perlica, bisera i drugih ukrasnih kamenčića nastajale su minđuše i narukvice, svaka drugačija od prethodne. Jedino ograničenje koje je moglo da se pojavi, jeste širina mašte svakog deteta, a ako se zna da ona nema granice, kao ni ljubav prema majci, onda je lako zaključiti da su pokloni nastali na nedeljnoj radionici neprocenjive vrednosti i lepote.

Pravili su ih mališani školskog, ali i predškolskog uzrasta, dve grupe po tridesetak, jednako umešno nakit su sastavljali dečaci i devojčice, uz naravano, malu pomoć uvek dežurnih članica udruženja.

Poput prethodnih puta, Opština Srbobran je podržala održavanje radionice, kao i Dom kulture u čijoj je Galeriji ista održana, a otvorila ju je, i u njoj sa decom učestvovala, Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine.

Facebook Komentari