Neočekivan poraz kod kuće

05. mart 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkašice nisu uspele da vežu drugu pobedu na domaćem terenu u subotnjem meču sa beogradskim Ženskim košarkaškim klubom “Radnički”, iako je pre susreta bilo indicija da je to realan ishod ovog 19. kola 2.ŽLS.

Rezultatom 49:74, po četvrtinama: 18:21, 11:18, 6:19 i 14:16, slavile su gošće pobedu protiv Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”. Početak utakmice je obećavao, prilično izjednačena realizacija na oba koša i opšti utisak da “Belle” u svakom trenutku mogu prelomiti i doći do vođstva, održao se sve do sredine treće četvrtine. Odbrana Srbobranki tad posustaje, a nedostatak maštovitosti u napadu činio je da Beograđanke sa lakoćom pročitaju skoro svaku akciju i bez problema dođu do lopte bez da im je koš i bio ugrožen.

Čak i u bleđem izdanju ekipe, sa malim brojem datih poena i skoro bez pogođene trojke, neke igračice su se istakle svojim učinkom. Na prvom mestu to je Tisa Šućurović koja je ostvarila double-double, 17 poena i 10 skokova, a blizu tog učinka bila je Jelena Ćurčić sa 10 poena i 9 skokova. Sanja Dunđerski i Milica Ćeran ubacile su po 7 poena, Jelena Curaković 4, Dunja Kulačin 3 poena iz jednog šuta, a Aleksandra Janković 1 poen.

U prvom ovosezonskom susretu dva tima, 4. decembra u Beogradu, pobedu su odnele košarkašice ŽKK “Srbobran” sa samo košem prednosti (73:75), trener Slobodan Subić je očekivao da će meč kod kuće biti ubedljiviji i bodovi biti uzeti rutinski, jer se radi o protivniki koji ima podmlađen i neiskusan tim.

“Čini mi se da svi jedva čekaju da se završi liga, tu mislim na igračica i na sudije, jedino se nama trenerima izgleda još uvek igra. To je moj utisak posle ove utakmice. Košarkašice nisu imale volje da se takmiče, da ulaze u duele, i to na obe strane, s tom razlikom što su gošće ipak bile koncentrisanije i brže pa su neke situacije bolje realizovale.

U napadu nismo radili ono što je dogovoreno, i ne samo da smo pravili greške, nego je i način na koje smo ih pravili neverovatan. Potpuno odsustvo koncentracije. Žao mi je što smo tako izgledali, s obzirom da je ovo pretposlednja utakmica pred našom publikom u ovoj sezoni, i s obzirom da je protivnička ekipa mlada i da smo mogli da je pobedimo. Devojkama je krivo što su izgubile, izgleda da je nedostajalo motiva jer teoretski smo obezbedili opstanak u ligi.

Narednu utakmicu igramo u Zrenjaninu sa ekipom koja se bori da obezbedi ulazak u Prvu ligu i sigurno sebi neće dozvoliti da sa nama odigraju loše, a isto je i u poslednjem kolu u Nišu. Jedina realnija šansa da dođemo do pobede je u pretposlednjem kolu kod kuće, kad nam dolazi drugi beogradski predstavnik, ŽKK ‘Karaburma’, koja takođe ima mladu ekipu i sve će zavisiti od toga koliko ćemo mi želeti da igramo”, rekao je posle subotnje utakmice Slobodan Subić, trener Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”.

Facebook Komentari