Košarkaši nadigrali “Sloven” iz Rume: Pobeđujemo srcem i energijom!

04. mart 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Slavio je KK “Akademik” sinoć u svojoj hali prvu pobedu u playoff-u, rezultatom 99:85 (25:22, 25:28, 26:18, 23:17) savladao je KK “Sloven” iz Rume, drugu najbolju ekipu Grupe A Prve regionalne lige “Sever”, u prvom delu prvenstva.

Domaća ekipa ušla je u ovaj susret vidno oslabljena za prvog strelca Aleksu Birovljeva, i dvojicu novopovređenih igrača, Igora Šijačića i Nikolu Babića. Ipak, od samog starta je ekipa u žuto-crvenim dresovima dala do znanja da je spremna za veliku borbu, a u nastavku susreta i da želi ubedljivu pobedu pred svojim, sjajno raspoloženim, navijačima.

Čak četvorica košarkaša srbobranske ekipe je imalo dvocifren koš učinak, a tim je ubacio 13 trojki. Isak Mijatović je bio najviše respoložen za šut, pogodio je 3 trojke i ukupno ubacio 23 poena, jednu trojku više i 3 poena manje imao je prebrzi Igor Dokić, Nemanja Nićin zabeležio je još jedan pravi kapitenski nastup sa 16 poena, a Milisav Miljanić je i pored povrede, zbog koje je ranije završio meč, upisao sebi 11 poena sa 3 trojke.

Miloš Ćetković pogodio je 9 poena od čega 1 trojka, Strahinja Zelić 8 poena i 2 trojke, dok su dvojica Luka, Gutović i Jošić, postigli po 6 poena. Dva minuta pred kraj utakmice, kad rezultatska prednost nije mogla biti ugrožena, trener Andrić je uveo u igru najmlađe momke, Stefana Filipovića (2006) i Uroša Madžgalja (2007), kako bi i oni upisali minute u seniorskom dresu.

“Tokom svih 40 minuta imali smo dobru igru, prava fajterska i teška utakmica, što se i moglo videti tokom prvog poluvremena gde je borba bila za svaki koš, posle 20 ninuta igre rezultat je bio 50:50. Nakon pauze gosti se dižu na 53:59, gde pravim tajmaut i uspevamo da okrenemo rezultat u našu korist i da do kraja pobedimo, može se reći čak ubedljivo”, kaže trener prvog tima KK “Akademik”, Jovica Andrić.

Tim iz Rume imao je u prvom delu prvenstva samo dva poraza, i to od najbolje ekipe lige, zrenjaninskog “Proletera”, a u playoff-u vezali su drugi poraz u susretima sa timovima iz Grupe B, prvo od Inđije kod kuće, a sad i u Srbobranu.

“Čestitam mojim momcima, zaista velika pobeda s obzirom koliko oslabljeni igramo, sa još dosta igrača koji igraju pod povredama. Ipak uspevamo da pobedimo sa velikom željom, srcem i energijom, što mislim da je postala prepoznatljiva crta naše ekipe, igramo najbolje kad je najteže. Zaista sam srećan zbog toga, zadovoljstvo je trenirati momke koji ispoštuju dogovore sa treninga, iz svlačionice i na tajmautu.

Imali smo tokom čitavog meča probleme sa defanzivnim skokom, ali smo to malo popravili u drugom poluvremenu, s obzirom kako je bilo u prvom, i mislim da je to prevagnulo meč. Drago mi je što su poeni u ekipi lepo raspoređeni, to je pokazatelj timske igre. Moram pohvaliti večeras odličnog Strahinju Zelića, u presudnom trenutku je dao svoje poene vezujući trojku, slobodna bacanja i opet trojku. Na žalost povredili su nam se večeras Dokić i Miljanić, što je razumljivo jer momci su se istrošili, jedino ne znam u kakvom ćemo sastavu igrati u sledećem kolu”, završava izlaganje posle sinoćne utakmice trener Andrić.

To 3. kola završnice prvenstva “Akademik” odlazi na megdan u Bačku Topolu. Tamošnji KK “Topola” plasirao se u playoff kao treći tim Grupe A, isperd KK “Vrbas”, i sigurno će biti lakši proitivnik, pod uslovom da Srbobranci budu imali roster igrača sposobnih da istrče na parket, jer ih povrede sustižu sve više.

Pored seniora pobede beleže i niže selekcije kluba “Akademik”. Mlađi pioniri su pobedili proslog vikenda ekipu iz Kikinde rezultatom 25:41, dok su pioniri nakon pobede u Elemiru, rezultatom 66:70, danas uspeli da pobede i ekipu “Petrovgrad” u Zrenjaninu, rezultatom 71:78. Nakon ove dve pobede sve su bliži završnici turnira gde će se naći 8 najboljih ekipa. Pionire predvodi upravo Uros Madžgalj, koji je zaslužio da zaigra i za seniore, u Elemiru je dao 26, a u Zrenjaninu 28 poena. Naravno, pohvale idu i ostalim igračima za dobre igre i nove pobede.

Facebook Komentari