FK SRBOBRAN sezonu nastavlja u jačem sastavu

01. mart 2023.

Kategorija: Fudbal, Sport

Sve je spremno za početak prolećnog dela prvenstva, bar što se tiče Fudbalskog kluba “Srbobran”. Ekipa je dodatno pojačana, brojnost seniorskog sastava je sad već ozbiljna, vredno se treniralo tokom zimske pauze i zabeleženi su dobri rezultati u pripremnim duelima.

Jesenji deo prvenstva završen je neslavno, ubedljivim porazom domaće ekipe u Adi rezultatom 3:0, ali kako ocenjuju u srbobranskom klubu, takve utakmice služe da se ekipa i struka osveste jer su se uljuljkali nakon prilično dobro odigrane polusezone. Izvučene su pouke, posle kratkog odmora se startovalo sa novim periodom priprema i može se oceniti, ušlo se u taj posao sa mnogo više svežine, što bi moglo najaviti dobar nastavak sezone.

O ovome i mnogo čemu još, vezano za domaći fudbalski klub, pričali smo sa predsednikom istog, Nemanjom Perendićem.

“Imali smo dovoljno vremena da na vreme uvedemo neke promene i da ih usvojimo kao novo normalno, a rekao bih da je stanje u ekipi sad mnogo bolje. Iako ne krijemo da nam je želja borba za najviše pozicije, cilj je ipak da igramo što lepši i bolji fudbal, da imamo u timu što više momaka iz naše opštine, da na odgovornim pozicijama imamo stručne ljude, što trener Milorad Janjuš svakako jeste. Svojim iskustvom igranja internacionalnog fudbala u Aziji, i kod nas Prve lige, stekao je znanje i ima umeće da prenese sve to na naše momke”, počinje izlaganje prvi čovek kluba iz Šumice.

Trenutno prvi tim broji 23 igrača, od čega je njih 18 Srbobranaca, najlepše od svega je što ima mladih perspektivnih igrača, takođe i nekih povratnika, kao i dosta starijih fudbalera koji će ekipi doneti mirniju, iskusniju igru. Pripreme su počele 21. januara, bazični deo priprema i treninzi snage obavljali su se pod krovom Centra za sport i turizam, za šta klub upućuje zahvalnost direktoru CST-a, Slobodanu Subiću, jer je maksimalno izašao u sustret i pronašao termine za treninge. Tokom zimske pauze i deca su imala kontinuirane treninge, naravno u sportskoj dvorani.

“Čim se vreme prolepšalo, izašli smo iz sale i teretane na naše terene, gde se dalje vredno radi. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice i zabeležili tri pobede. Prvo je savladana je Ada sa 1:0, golom Lazara Vranješa, našeg najboljeg golgetera u prvom delu prvenstva. U drugoj utakmici pobedeli smo sa 3:2 FK ‘Proleter’ iz Ravnog sela, a u trećoj utakmici smo dobili Feketić sa 4:2, gde bih napomenuo da je naš novi igrač Stefan Marojević postigao četiri pogotka na te dve utakmice. U poslednjem prijateljskom susretu smo izgubili, što nije bilo realno stanje ekipe, ponovo smo bili nekompletni kao na kraju sezone, čak sedam momaka je izostalo zbog obaveza na ovom susretu”, pojašnjava Perendić i dodaje da su to sve ekipe iz PFL Subotica, lige u kojoj se takmiči i FK “Srbobran”, i to klubovi iz gornjeg dela tabele.

On ističe i veliko pojačanje u stručnom timu kluba, a to je dolazak Dragana Matarugina, kog zna većina ljubitelja fudbala u Srbobranu. Matarugin će raditi na razvoju mlađih kategorija igrača, naravno i dalje po planu i programu FK “TSC” Bačka Topola.

Najstarija grupa dečaka nastavlja takmičenje polovinom marta, dok će seniori na teren već 5. ovog meseca, u nedelju, i to u Đurđinu, gde će sa istoimenim klubom odigrati derbi meč 16. kola. FK “Đurđin” je prvoplasirana ekipa i ima 8 bodova više od “Srbobrana” koji je na deobi četvrtog mesta. Već u 17. kolu na Vašarište stiže drugoplasirana ekipa FK “Udarnik” iz Višnjevca, nakon ta dva susreta znaće se da li trenutni sastav domaće ekipe ima izglede za jurišanje ka vrhu.

“Od sedam ekipa iz gornjeg dela tabele, samo u Đurđinu gostujemo, sve ostale mečeve igramo kod kuće, što bi trebalo da nam donese određenu prednost. Znamo da se na domaćem terenu i pred svojom publikom uvek igra bolje. Publika će se sigurno obradovati da opet na terenu vidi neke momke koje dobro poznaje. Vratili su se: Nenad Grbić, Dejan Filipović, Ervin Hodonicki, Darko Konatar i Zoran Aleksijević, koji svojim iskustvom i odnosom prema timu, treneru i samoj igri već daju dobar primer mlađim momcima, a doprinose značajno i na terenu.

Takođe, došao je omladinski reprezentativac u futsalu Nemanja Muminović, koji će uz već pomenutog Marojevića biti odlično osveženje, vratio se i Siniša Zelić iz Gajdobre, pojačanje je Čanad Lajko koji se vraća posle duže pauze zbog povrede. Naravno ima i odlazaka, dosadašnji kapiten Stefan Jorgić otišao je put Austrije, još nekoliko igrača je promenilo sredinu, a mi im svima želimo puno uspeha u daljem životu i karijeri”, kaže za kraj razgovora Nemanja Perendić.

Kapitensku traku je preuzeo Dragan Ađanski, veliki oslonac treneru Janjušu, sa svojih 35 godina ima veliko poštovanje ostalih igrača, i njegova reč na terenu ima težinu, što je sigurno značajno za svaku ekipu i pomoć treneru u sprovođenju zamisli na terenu.

Facebook Komentari