Auto sedišta za bebe biće poklanjana i u 2023.

01. mart 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Savet za bezbednost saobraćaja delio je danas auto sedišta za siguran prevoz dece, svim građanima Opštine Srbobran koji su prvo dete dobili u poslednjem kvartalu 2022. godine.

U sali Skupštine Opštine roditelje je primila Milica Zarić, predsednica Saveza za bezbednost saobraćaja i zamenica predsednika Opštine Srbobran, gde im se kratko obratila pre samog uručenja vrednih poklona.

“Drago mi je što mogu da vas pozdravim u ime lokalne samouprave i Saveza za bezbednost saobraćaja. Nastavljamo sa našom akcijom, danas završavamo podelu auto sedišta za bebe rođene tokom 2022. godine, a meni je veliko zadovoljstvo što mogu da saopštim, da će se ista akcija sprovoditi i tokom 2023. godine.

To znači da će svako prvorođeno dete sa teritorije opštine Srbobran dobiti auto sedište za bezbedan prevoz u automobilu. Istovremeno želimo da apelujemo na naše sugrađane da decu voze u ovim i sličnim sedištima. Na žalost, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, deca u saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju kada se ne prevoze u auto sedištima prilagođenim za njih”, poručila je okupljenima Milica Zarić, za kraj im je čestitala što su se ostvarili u ulozi roditelja i poželela im sreću u obavljanju tog, u životu možda i najvažnijeg zadatka.

Za poslednji kvartal prošle godine podeljeno je 14, dok je za celu 2022. taj broj 70 dečijih auto sedišta. Savet za bezbednost saobraća u Srbobranu, Turiji i Nadalju tokom godine sprovodi i brojne druge aktivnosti, koje sve za cilj imaju smanjenje broja sobraćajnih nezgoda, stradanja i povređivanja građana. Sem najmlađih sugrađana pažnja je usmerena i na brojne druge kategorije učesnika u saobraćaju: pešake, bicikliste, motocikliste, vozače automobila, kamiondžije, traktoriste i dr. To je takođe praksa sa kojom će se nastaviti, poručuje Zarić.

Facebook Komentari