TURIJA OPEN 2023: Učestvovalo je 700 džudista iz 8 država

27. februar 2023.

Kategorija: Džudo, Sport

U nedelju, 26. februara, u prepunoj sportskoj Hali CST Srbobran, održan je 24. Međunarodni džudo turnir – TURIJA OPEN 2023.

Broj učesnika nikad nije bio veći, skoro 700 džudista iz Srbije, Rusije, Moldavije, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Crne Gore i Bugarske. Borbe su se održavale neprekidno 8 sati na 5 borilišta, a titulu sveukupnog pobednika turnira poneo je Džudo klub “Crven Zvezda” iz Beograda.

Prvi trener kluba domaćina, Džudo kluba “Turija” Milan Srdanović, sa zadovoljstvom nam je saopštio da je ovogodišnje takmičenje najveće te vrste u Srbiji, i to godinama u nazad.

“Broj klubova i učesnika koji su došli na naš turnir mislim da pokazuje kvalitet rada Džudo klub ‘Turija’, i to u sve tri sekcije: Turiji , Nadalju i Srbobranu. Naša podmlađena ekipa učestvovala je sa 56 takmičara, i moram reći da sam ukupno zadovoljan. Deca vedno rade i njihovi uspesi će sigurno biti zapaženi u narednim godinama kako budu stasavala”, rekao Srdanović po zatvaranju borilišta.

Opština Srbobran snažno podržava sport, najviše ulaže upravo u rad sa decom i s toga je pomogla održavanje turnira TURIJA OPEN 2023, a Radivoj Debeljački, predsednik Opštine, je došao u salu i proglasio takmičenje otvorenim, tako pokazujući da je ovo dešavanje jedno od važnih za lokalnu zajednicu.

Facebook Komentari