Proslavljen Dan škole “Svetozar Miletić”

23. februar 2023.

Kategorija: Škola

Učenici i profesori jedine srbobranske ustanove za srednjoškolsko obrazovanje, Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić”, svečano su obeležili 61. godinu postojanja ove za opštinu važne institucije.

Čovek koji je u Ugarskoj, gde se tadašnji Sentomaš nalazio, neumorno radio na stvaranju “Srpske Vojvodine” zaslužio je da škola u Srbobranu ponese njegovo ime. Kao najistaknutiji srpski političar 19. veka, ne samo u Austrougarskoj Monarhiji, Svetozar Miletić je čovek na koga su i danas ponosni njegovi sunarodnici, zbog čega proslavu i organizuju sa voljom i uživanjem.

Program priredbe pokrio je sve ono što srbobranski srednjoškolci sa uspehom čine, prezentacija znanja, talenata, takmičarskih uspeha i zanimljivih vannastavnih aktivnosti, pokazana je posetiocima u Svečanoj sali škole, među kojima je bio i predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Na poziv dorektorice ustanove, Jasmine Šeguljev, Debeljački se obratio skupu i na prvom mestu čestitao domaćinima Dan škole.

“Da naša Gimnazija bude još bolja, da unapredimo rad i obrazovni proces u njoj, maš je zajednički zadatak. Lokalna samouprava i škola moraju učiniti sve da privuku više učenika svake godine, a to možemo jer imamo školu sa dugom istorijom i velikom tradicijom, školu koja je iznedrila velike ljude. Moramo nastaviti da se borimo, da zadržimo status škole koji ona sada ima i koji joj s pravom pripada. To neće biti lak zadatak, posebno zato što je naš Srbobran malo mesto.

Zajedništvo u tom poslu nam je zato još značajnije, a mogu reći da je saradnja lokalne samouprave i Gimnazije ‘Svetozar Miletić’ odlična. Daćemo sve od sebe, u svakom smislu, materijalnom i savetodavnom, da škola konstantno napreduje u budućnosti”, podrška je koju je Radivoj Debeljački uputio učenicima i nastavnom kadru lokalne obrazovne ustanove.

Dan škole je deci i kolegama čestitala i Jasmina Šeguljev, direktorica Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić”, nakon čega je usledio najzanimljiviji deo programa, onaj u kome su učestvovali učenici. Glumeći, muzicirajući, govoreći stihve i prezentujući svoje literarne mogućnosti, pokazali su kolike domete mladi ljudi mogu dostići uz kvalitetan nastavni rad i podršku posvećenih profesora. To su uslovi koji ne mogu da se dobiju u velikim gradskim školama, reč je o neprocenjivom benefitu koji se ostvaruje samo u malim sredinama, gde svaki učenik može da dobije potrebnu pažnju.

Facebook Komentari