Ubedljiva pobeda košarkašica

20. februar 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkašice srbobranskog kluba odigrale su u popodnevnom nedeljnom terminu, utakmicu 17. kola Druge košarkaške lige Srbije, sa ŽKK “Mileševka” iz Prijepolja, zabeleživši pobedu rezultatom 79:66 (15:14, 23:16, 19:8, 22:28).

Ova pobeda značajna je po više osnova, prvo jer dolazi posle 4 uzastopna poraza, odnosno kao prvi trijumf u 2023. godini. Takođe, ostvarena je bez povređene Mirjane Zorić, koja će, kako se čini, do kraja sezone svojim saigračicama biti podrška samo sa klupe. Pobeda je ostvarena sa velikom koš razlikom protiv ekipe iz gornjeg dela tabele, što je dobro za samopouzdanje cele ekipe i donosi novu energiju igračicama kako bi u finišu sezone pružile svoj maksimum.

Osetnu rezultatsku razliku “Belle” su napravile u drugoj četvrtini, a u četvrtoj su je podigle na maksimalnih 20 poena, što navijači ŽKK “Srbobran” dugo nisu videli, i zato su glasno i u velikom broju bodrili devojke u ovom susretu.

Čak 4 košarkašice domaćeg tima ostvarile su dvocifren koš učinak: Sanja Dunđerski sa 16 poena od čega 2 trojke; Jelena Ćurčić je ubacila samo poen manje uz 1 trojku, ali ono što je izdvaja od ostalih devojaka na ovom meču, pored toga što joj je bio rođendan, jesu stopostotni procenti šuta, nije promašila ni jednom za 1, 2 i 3 poena; Milica Ćeran 14 poena i 1 trojka, Jelena Curaković 10 poena i 8 skokova, što je najveći pojedinačni skok skor u ekipi. Koševe su još dale: Aleksandra Janković 9 poena i 1 trojka, Tisa Šućurović 7 poena, Anđela Ružin 5 i 1 trojka, Milica Jovanović 3 poena, dok Mila Ivetić i Dunja Kulačin sebi nisu upisale pogotke.

“Ono što nismo uspeli u nekoliko prethodnih utakmica pokazali smo danas, da igramo koncentrisano i sa većom željom da pobedimo. Uspeli smo i da istrajemo u realizaciji onoga što smo se dogovorili, ideja kako da pobedimo ovog protivnika je kod igračica bila u mislima većinu vremena. Samo u poslednjoj četvrtini smo malo odustali od tih principa, kad smo imali prednost od 20 poena, pomislili smo da je utakmica već gotova. Na kraju smo ipak zaigrali na pravi način i zaključili utakmicu na najbolji način. Čestitam mojim košarkašicama na pobedi, poeni su lepo raspoređeni tako da je ovo i statistički gledano, jedna timska pobeda”, posle utakmice je rekao Slobodan Subić, trener seniorske selekcije ŽKK “Srbobran”.

“Na poslednjim treninzima sam insistirao da se igra čvršće, što su devojke i pokazale danas. To je pogotovo bilo vidljivo u odbrani koja je dobro funkcionisala, ali je proizvelo prevelik broj ličnih grešaka kod nas. Čak 4 košarkašice su završile utakmicu pre isteka poslednjeg minuta zbog 5 ličnih. To ćemo malo korigovati, ali mislim da je važno da su devojke pokazale agresivnost pod košem, sprečili smo lake poene gošći, a na drugoj strani zabeležili veći broj koševa. Apsolutno poštujem to što su moje igračice pokazale čvrstu reakciju na prodore protivnica, takođe i veliku želju za nadigravanjem”, ocenjuje prvi čovek struke domaćeg kluba.

Srbobrankama je do kraja sezone ostalo još 5 kola, gostovanja u Ljuboviji, Nišu i Zrenjaninu, a kod kuće mečevi protiv beogradskih ekipa “Radnički” i “Karaburma”. “Sezona već prilično ne teče po planu jer nas baš muče povrede, ipak daćemo sve od sebe da pobedimo u što većem broju utakmica. Cilj nam je bio da budemo ove sezone negde na sredini tabele, bio bi to korak napred u odnosnu na prošlu godinu koju smo završili iznad linije ispadanja. Ako odigramo do kraja kao večeras, nije nerealno da zabeležimo još 2-3 pobede. Lično bih to voleo, jer bi smo tako ispunili cilj i pored teškoća”, kaže za kraj Slobodan Subić.

Facebook Komentari