AKADEMIK je izborio playoff

19. februar 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Sinoć odigrana košarkaška utakmica 14. kola Prve regionalne lige “Sever”, između KK “Akademik” i KK “I came to play” iz Novog Sada, odlučila je koji će od dva tima nastaviti borbu za tron prvaka u playoff-u.

Srbobranska ekipa je došla do pobede u krajnje neizvesnom meču, u kojem je tokom najvećeg dela igre bila u rezultatskom zaostatku, ugrajući bez trojice važnih igrača, među kojima su kapiten Nićin i najbolji strelac Birovčanin.

Predvođeni Igorom Dokićem, koji je postigao 27 poena uz 5 trojki, igrači trenera Jovice Andrića su u poslednjim trenucima meča prelomili rezultatsku neizvesnost na svoju stranu i savladali Novosađane rezultatom 77:72, po četvrtinama: 19:23,19:17, 20:24 i 19:8.

Drugi najkorisniji igrač u domaćem timu bio je Igor Šijačić sa 19 poena i 1 trojkom, momak koji je na ovom susretu bio kapiten, titula koju je poneo na pravi način i tako opravdao poverenje trenera. Miloš Ćetković je postigao 14 poena i 1 trojka, Luka Gutović 6 poena, Nikola Babić 3 poena (trojka), kao i Isak Mijatović i Milisav Miljanić koji su postigli po 3 poena ali ne iz jednog šuta, dok su Luka Prentović i Strahinja Zelić upisali po 1 poen.

“Ne mogu reći da je ova utakmica bila preterano kvalitetna, ali kako je ovo bio direktan okršaj koji je odlučivao ulazak u playoff, ili spuštanje u playout, bilo je i za očekivati da će biti tako. Presrećan sam zbog pobede, jako zadovoljan kako su momci odigrali, i to bez nekih ključnih igrača. Neverovatna utakmica, obe ekipe su dale svoj maksimum, srčano se borile u želji da dođu do zlata vredne pobede“, kaže posle utakmice Jovica Andrić ,trener seniorskog sastava KK “Akademik”, ističući da je protivnik iz Novog Sada jedna mlada, perspektivna ekipa koja trenira više i bolje od domaćeg tima.

“Došli smo do 9. pobede u 14. odigranih kola, gubili smo tokom cele utakmice, u jednom momentu i sa 11 razlike, 3 puta smo dolazili na samo koš razlike, ali smo tek u 37. minutu uspeli da izjednačimo, posle toga povedemo i pobedimo. Što i jeste najvažnije. Pohvaljujem sve igrače, posebno današnjeg kapitena Igora Šijačića. Sve čestitke Igoru Dokiću koji je pokazao lični kvalitet, nadmašio je uveliko svoj prosek od 17 poema po utakmici, a prvi koš je dao tek sredinom druge četvrtine.

Veliko hvala publici na navijanju, videli su u kojem smo sastavu izašli na megdan i snažno su podržali momke, koji su to vratili na najbolji način na kraju. Publika nam je dala vetar u leđa i mislim da nikad pre nije bilo bolje navijanje”, dodaje Andrić.

Situacija u Grupi B lige “Sever” je do poslednjeg kola bila nesvakidašnja, ovo 14. kolo je bilo veče odluke za 6 ekipa. Skoro da je svako svakog pobeđivao tokom sezone, samo je koš razlika odlučivala poredak na tabeli. KK “Akademik” je ostvario cilj postavljen na početku sezone, ušlo se u playoff, već sledećeg vikenda se nastavlja takmičenje sa 4 najbolje ekipe iz Grupe A. Novih 8 utakmica u kojima je cilj pružiti što bolje partije i, ako je moguće, doći do što većeg broja pobeda.

“Raduje me kad vidim kako naš klub ukupno funkcioniše. Imamo odličnu hemiju, počevši od igrača, preko trenera do uprave. Jedan smo od retkih klubova koji je potpuno stabilan i ima cilja da promoviše dobru košarku i u tome uspeva. Sa samo 5 poraza u sezoni, mogu reći da smo u dve te utakmice odigrali lošije, sve drugo je bila borba do poslednjeg koša”, za kraj kaže trener Jovica Andrić.

Facebook Komentari