Crveni krst Srbije: Otvoren je namenski račun za pomoć Turskoj i Siriji

13. februar 2023.

Kategorija: Društvo

Crveni krst Srbije je otvorio namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogodio razorni zemljotres.

Prioritet Crvenog krsta Srbije i u narednom periodu biće usmeren na prikupljanje novčanih donacija, s toga se stanovništvo poziva na solidarnost, da u skladu sa mogućnostima, uplaćivanjem sredstava na namenski račun Crvenog krsta Srbije, pomognu pružanje pomoći ugroženima u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Namenski račun je: NLB Komercijalna banka AD Beograd, Br. računa: 205-32824-71 Poziv na broj: 6046-355 0000 .

Razorni zemljotres koji je 6. februara, pogodio Tursku i Siriju do sada je odneo više hiljada života i broj konstantno raste. Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, posledicama zemljotresa biće ugroženo više od 23 miliona ljudi u obe zemlje.

Sredstva koja budu prikupljena na namenskom računu Crvenog krsta Srbije preneće se kao sredstva u okviru globalnog Apela za hitnu pomoć Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (MFCK) – na dva podapela Sirija i Turska (podračuna) u odnosu 40% za Siriju i 60% za Tursku.

Do 12. februara je prikupljeno 10.228.716,41 dinara, novac koji je doniralo 2.307 fizičkih i pravnih lica. Ovaj iznos se iz sata u sat uvećava i pokazuje izuzetno visok stepen solidarnosti i humanosti naših ljudi.

Facebook Komentari