157 beba rođeno u 2022. godini

06. februar 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Za svu decu rođenu u poslednjem kvartalu 2022. godine, danas su u sali Skupštine Opštine Srbobran deljeni pokloni u vidu stolica za hranjenje beba, vezenih peškira i ćebenca.

Roditelje novorođene dece je u Opštini dočekala zamenica predsednika, Milica Zarić, gde im je čestitala na prinovi. “Opština Srbobran je kao i do sad obezbedila za svako novorođeno dete po 20 hiljada dinara jednokratne pomoći, odnosno 40 hiljada za samohranog roditelja, i naravno bejbi opremu koju obezbeđujemo zajedno sa Udruženjem žena ‘Ruka spasa’. Poslednjih nekoliko kvartala Opština poklanja stolice za hranjenje mališana, a žene iz udruženja vezu peškire kako bi svako dete dobilo unikatan poklon od srca.

Moram reći da smo ponosni na sve vas, u protekloj godini na svet je došlo 157 beba, što je za malu opštinu poput Srboibrana veoma lepo i važno”, rekla u obraćanju Milica Zarić, još jednom čestitajući roditeljima.

Predsednica UG “Ruka spasa”, Savka Lazić, pridružila se čestitka prenoseći lepe želje svih žena iz udruženja. “Naše udruženje je pokrenulo ovu akciju darivanja beba pre šest godina, tad je to bilo dosta skromnije, ali je uz podršku lokalne samouprave postalo mnogo ozbiljnije i pokloni su vredniji.

Trudimo se da materijali sa kojima radimo budu prirodni i nežni za malu decu, ovog puta smo koristili frotir za peškire i pliš za ćebenca. Dezeni su različiti baš kako bi svaki roditelj izabrao za svoje dete ono što mu se dopada i da pokloni na taj način budu unikatni”, kazala je Savka Lazić.

Facebook Komentari