AKADEMIK nadigrao Novopazovljane

05. februar 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaši srbobranskog KK “Akademik” upisali su 8. pobedu u 12. kolu takmičenja, subotnji nastup bio je prvi takmičarski posle zimske pauze, na domaćem parketu je rezultatom 90:79, savladan tim KK “Nova Pazova”.

Možda su malo opuštenije ušli u ovaj meč igrači trenera Jovice Andrića, objektivno su bolja ekipa, ali su ih gosti ipak iznenadili počevši snažno prvu četvrtinu. Domaći sastav je pravio više grešaka, među njima i lične, što je dalo koš prednost Novopazovljanima, ne više od 6 poena, da bi na kraju prve deonice rezultat bio 16:19.

Ostale četvrtine “Akademci” rešavaju u svoju korist, 28:21, 27:22 i 19:17, mnogo boljom igrom u napadu iako ih šut nije najbolje služio. Aleksa Birovljev postigao je 25 poena od čega 1 trojku, Igor Dokić 15 poena i 3 trojke, Isak Mijatović datih 14 poena sa 4 trojke, Miloš Ćetković 13 poena 1 trojka, Nemanja Nićin 12 poena, Milisav Miljanić 4 poena 1 trojka, Nikola Babić 1 trojka, Luka Jošić 3 poena i Luka Gutović 1 postignut poen.

“Zadovoljan sam pobedom, igrom baš i ne. Što je i razumljivo s obzirom da smo poslednju takmičarsku utakmicu odigrali još 13. decembra, kad smo dobili prvoplasiranu ekipu u ligu, “Hajduk” iz Kule. Na današnjem meču smo igrali periodično, od očaja do sjajaa i obrnuto, u jednom momentu smo vodili i sa 17 poena razlike, ali je došlo do pada koncentracije, mnogo promašenih otvorenih šuteva, a i gostujuća ekipa je sa odličnim trenerom i vrhunskim igračem na poziciji broj 1 to kažnjavala. Najbitnije je da smo drugi deo sezone otvorili pobedom, nastavljamo borbu a playoff”, kaže nam nakon utakmice trener domaćeg sastava Jovica Andrić.

“Nova Pazova je na ovom susretu imala jako puno dobrih otvorenih šuteva, iskusni su, igrali su čvrsto u reketu zbog čega smo mi šutirali više spolja, ali smo mnogo promašivali, iako smo na kraju dali 11 trojki to je malo jer smo mnogo više šutirali. Naravno, čestitam mojim momcima.

Danas bih pohvalio našeg novog igrača, Isaka Mijatovića, postigao je 14 poena u drugoj četvrtini, od toga 4 trojke. Dečko je došao kod nas u poslednjim danima prelaznog roka, igrao je u Staru Drugu ligu, međutim nije imao dovoljnu minutaži i ztato je želeo da pređe kod nas. Prihvatili smo ga i on je već na prvoj utakmici pokazao kakvo će pojačanje biti”, navodi Andrić. On se zahvalio publici koja je još jednom bila brojna i vatreno podržavala srbobransku ekipu na subotnjem meču.

Naredni protivnik “Akademika” je KK “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice, ali se utakmica igra u Sremskoj Mitrovici, što će po oceni Andrića biti derbi 13. kola. Bodovno gledano gužva je u finišu regularnog dela sezone, samo 4 ekipe iz Grupe B mogu u playoff, a pretendenata za plasman ima 6, iako su još samo 2 kola ostala da se igraju.

“Podrinje” je poslednji poraz na svom terenu imalo u prošloj sezoni, savladali su čak i KK “Hajduk”. Srbobranci su u prvom susretu slavili ubedljivo i za očekivati je da će na sledećem gostovanju pružiti maksimum kako bi zagarantovali ulazak u završnicu takmičenja, a možda čak i osvajanje prvog mesta u Grupi B.

Facebook Komentari