Debeljački: Čestitam školsku slavu Svetog Savu.

27. januar 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava

Povodom školske slave Svetog Save, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački je svim prosvetnim radnicima i učenicima čestitao današnji praznik.

“Poštovani prosvetni radnici, poštovani učenici, danas praznujemo u slavu jedne od najznačajnijih ličnosti naše istorije, u slavu prvog prosvetitelja i rodonačelnika obrazovanja, književnika i zakonodavca, u slavu prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

On je prokrčio stazu i pretvorio je u osvetljen put kojim su kroz istoriju prolazile generacije Srba, sanjajući o slobodnoj državi i čineći sve da ostvare taj san. I nama danas uzor neka bude sve ono kako se Sveti Sava brinuo o ljudima i sa koliko ljubavi je prosvećivao svoj narod. Njegova plemenita istrajnost, posvećenost i predanost ostvarivanju najviših ciljeva, inspiracija su za još veći rad i obaveza da svakodnevno unapređujemo naš obrazovni sistem.

Obrazovanje, znanje i marljivost predstavljaju vrednosti bez kojih nema velikih rezultata. Zato imamo obavezu da mladim generacijama dostupnim učinimo najbolje uslove za školovanje i razvoj, jer naš cilj jeste moderno društvo po meri ljudi, ukorenjeno u tradiciji i kulturi naroda kojem pripadamo. Nastavimo putem koji je prokrčio i kojim nas je sve poveo Sveti Sava.

Svim prosvetnim radnicima i učenicima najsrdačnije čestitam školsku slavu – Svetog Savu”, kaže se u čestitki koju potpisuje Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Facebook Komentari