Badnji dan u opštini Srbobran

06. januar 2023.

Kategorija: Crkva, Lokalna samouprava

Badnji dan u opštini Srbobran proslavljen je na posebno lep i veseo način, pored tradicionalnih crkvenih obreda veliki broj ljudi prisustvovao je i skupovima koje su organizovali saveti mesnih zajednica u Nadalju, Turiji i Srbobranu.

Pravoslavni hramovi u sva tri mesta opštine bili su mesta okupljanja značajnog broja vernika, kako bi se zajedno pomolili, a potom kako bi i osvećeni badnjak poneli u svoje domove i na taj način najavili najveseliji praznik u hrišćana – Božić.

Zabavni program za decu priređen je na Trgu slobode u Srbobranu, uz muziku, animatore, Deda Mraza, veštački sneg, tople napitke i obilje božićnih paketića za svu prisutnu decu, proslavljen je Badnji dan.

“Želim da vam srca i živote ispune ljubav, sreća i blagostanje, da sutrašnji Božić dočekamo u miru i veselju, kako i dolikuje. Nadam se da ćete svi uživati večeras, pripremili smo vam lep program i po mali znak pažnje za naše najmlađe sugrađane. Hvala vam što ste došli, Hristos se rodi!”, poručio je predsednik Debeljački sa Trga slobode.

Jednako lepo bilo je u Turiji pred zgradom mesne zajednice, ali u parkiću u Nadalju, gde su takođe priređeni zabavni programi.

Facebook Komentari