Veselo i u Centru za socijalni rad: Podeljeni su paketići za decu.

29. decembar 2022.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Centar za socijalni rad opštine Srbobran organizovao je 28. decembra, u svojim prostorijama, podelu novogodišnjih paketića za decu korisnika novčane socijalne pomoći.

Za više od dve stotine dece pripremljeni su paketići, a delio ih je Deda Mraz uz sve okićenu jelku i prazničnu dečiju muziku. Svako dete je moglo da popriča sa Deda Mrazom, kaže mu svoje želje i slika se sa njim kako bi imalo uspomenu na ovaj, za najmlađe, ipak značajan dan.

Akciju je podržala lokalna samouprava u čije ime je podeli paketića prisustvovala Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srboban, dok je u ime Crvenog krsta, organizacije koja je po prirodi posla u stalnoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, bio sekretar Goran Radovanović.

Svetlana Dragutinović, direktora Centra za socijalni rad, bila je zadovoljna odzivom dece i roditelja, kao i njihovim reakcijama na doček i pripremljeni program. Takođe, kraj godine je bio odličan trenutak da se napravi kratka rekapitulacija i sagleda rad Centra u 2022. godini.

“Bila je ovo izuzetno burna godina, ali smo se snašli i adaptirali na uslove. Puno je socijalno ugroženih ljudi, dosta je onih koji su ugroženi usled bolesti i nemoći. Pokušali smo svima da izađemo u susret, a nadam se da smo većini i pomogli ili bar malo olakšali život. Naši stručni radnici su ozbiljan deo posla povukli na sebe, pošto je jedna koleginica dobila otkaz, ali već od januara se vraćamo u normalu, kada dobijamo novu radnicu. Trudićemo se da i u sledećoj godini budemo tu za sve one najugroženije kategorije građana i pružimo pomoć svakome ko naiđe na teške životne izazove.

Ovom prilikom se zahvaljujem Opštinskoj upravi na odličnoj saradnji, njihova pomoć mi je bila neophodna u protekloj godini, ne samo što sam bila nova na ovoj funkciji i nisam poznavala ljude, već je bilo jako mnogo posla. Imali smo veliki broj materijalnih i nematerijalnih davanja, na šta smo jako ponosni”, rekla je Svetlana Dragutinović, direktorica Centra za socijalni rad. Od nje smo saznali da je na teritoriji opštine Srbobran došlo do neznatnog porasta broja socijalno ugroženih građana, sa deset na jedanaest procenata stanovništva.

Direktorica je napomenula da će 30. decembra, petak, korisnicima Narodne kuhinje biti deljeni i mesni paketi, koji imaju svrhu da popune pauzu u radu kuhinje tokom novogodišnjih praznika. Broj paketa odgovara broju korisnika Narodne kuhinje, 203 ukupno, kako bi ih dobili isključivo onu građani koji na njih ostvaruju pravo.

Svetlana Dragutinović nam je otkrila i neke novine koje treba da pospeše efikasnost rada Centra na čijem je čelu. Pored digitalizacije procesa i nabavke novih računara, uveden je i novi softver od strane resornog ministarstva, pod nazivom SOZIS, a zaposleni ga već savladavaju i za očekivati je da će u narednoj godini posao koji obavljaju teći brže, što je svakako na korist korisnika usluga.

Facebook Komentari