Uručena priznanja najboljima u sportu za 2022.

28. decembar 2022.

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Sportski savez opštine Srbobran priredio je sinoć, u sali Malog pozorišta, svečanost na kojoj je odao priznanje zaslužnim pojedincima i sportskim koletivima, onima koji su svojim trudom u prošloj godini ostvarili zapažene sportske rezultate.

Ono najvažnije priznanje, za sportistu godine, poneo je vaterpolista Luka Bošković, koji zbog takmičarskih obaveza nije prisustovao svečanosti, te je nagradu primila njegova majka. Za najbolji sportski kolektiv izabran je Ženski košarkaški klub “Srbobran”, a nagradu je primio Slobodan Subić, prvi trener ovog kluba, iz ruku Radivoja Debeljačkog, predsednika Opštine Srbobran.

“Čestitam sportistima na uspesima koje su ostvarili u 2022. godini, posebno im čestitam na odluci da svoju mladost i snagu usmere u sport. Nadam se da ostvareni niz uspeha neće biti prekinut ni u 2023. godini i da će ponovo biti mnogo sportskih razloga za ponos svih nas. Ponosimo se sa naših 18 klubova, koliko broji Sportski savez, svi oni imaće podršku lokalne samouprave u svom radu.

Na putu do vaših uspeha Opština Srbobran, moji saradnici i ja, bićemo vam veliki saveznik, uz nadu da ćemo zajedno uspeti u nameri da se što više mladih ljudi bavi sportom, da pokažemo da smo jedna od lokalnih samouprava koja može da se ponosi onim što čini za sport i sportiste”, u svom pozdravnom govoru rekao je Radivoj Debeljački.

Više slika u galeriji na dnu teksta.

Uz dve pomenute nagrade uručena su i druga priznanja, a najviše je onih koja veličaju mlade nade sporta, čak devet njih dobilo je nagrade: Lena Jokić – plivanje, Jovana Virag – džudo, Mirjana Ćelbabin – džudo, Tamara Jocić – tenis, Jovana Jovanović – džudo, Ivana Grozdanić – košarka, Svetozar Mališević – džudo, Đurđina Čobanov – atletika, Petar Šeguljev – plivanje.

Specijalne nagrade za postignute rezultate iz oblasti sporta, dobili su fudbaleri Stefan Bukinac i Milan Kovačev.

Nagradu za najuspešniju školu sporta zavredila je Školica sporta “Srbobranski sportić”.

Nagrada za najuspešnijeg sportskog trenera u 2022. godini, pripala je košarkaškom treneru Nikoli Krgi.

Nagrada za poseban doprinos i izuzetan značaj u razvoju i afirmaciji sporta završila je u rukama košarkašice i basketašice Ivane Curaković.

Sveukupni lični učinak u oblasti sporta, je priznanje koje je uručeno Stevanu Bečejcu, čoveku koji je život posvetio rukometu. Stevan se takođe i obratio skupu, govoreći u svoje ime, ali i u ime svih nagrađenih sportista.

“Uveren sam da se među nagrađenima nalaze budući veliki šampioni, kao najstarijeg među dobitnicima posebno me raduje ta mladost koju ovde vidim. Nagrade koje smo primili su pečat i dokaz da naš rad, rezultati i odricanja u ovoj i prethodnim godinama, nisu ostali neprimećeni, ali su i veliki stimulans za nastavak rada i odricanja kod nagrađenih.Za nas starije ovo je potvrda da naš rad nije bio uzaludan. Bez dobrog obrazovanja i ispravnog fizičkog razvoja nema zdrave nacije i znam da ulaganje u ove dve stvari nikako nisu pogrešna. Imao sam sreću da svoj sportski život provodim u sredini koja je uvek znala da ceni zalaganje u sportu, i sada koristim priliku da pozovem sve one koji to mogu, da podrže klubove i sportiste. Hvala svima na ovoj, za nas, nezaboravnoj večeri”, poručio je Bečejac.

Jasmina Šeguljev, predsednica Sportskog saveza, uputila je čestitke laureatima, poželevši im još mnogo uspeha, smatrajući da na taj način najbolje promovišu svoje mesto.

“Sportski savez predstavlja krovnu sportsku organizaciju koja trenutno broji 18 aktivnih sportskih klubova, taj broj jeste nešto manji u odnosu na prethodne godine, ali nije posledica manjeg broja sportista već fuzije nekoliko klubova iz istih grana sporta. Takve odluke smo pozdravili jer smatramo da Srbobran, kao mala sredina, nema tu vrstu luksuza da svoje postojeće sportske kapacitete deli na više klubova. Takve odluke već donose rezultate, što je naročito primetno u takmičenjima naših mlađih kategorija.

Trudili smo se da našim sportistima omogućimo maksimalne uslove, ali posebna zahvalnost ide ljudima koji vode klubove, jer se radi o istinskim sportskim zaljubljenicima. Zahvaljujući njima klubovi su dobro organizovani i beleže odlične rezultate. Podršku za rad svi nalazimo u lokalnoj samoupravi bez koje ne bi mogli da funkcionišemo, nadam se da će ta podrška biti još bolja u narednoj godini”, kazala je Jasmina Šeguljev, predsednica Sportskog saveza opštine Srbobran.

Facebook Komentari