Podeljena auto sedišta za prvorođene bebe

26. decembar 2022.

Kategorija: Lokalna samouprava

Poslednja akcija lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, za ovu godinu, održana je danas u Skupštinskoj sali zgrade Opštine Srbobran, gde su deljena sigurnosna auto-sedišta za decu roditeljima prvorođenih beba.

Plan Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pod nazivom “Vizija 0 poginule dece u saobraćaju”, samo je jedna od akcija koju tokom godine realizuje i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, sa ciljem unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pogotovo dece.

“Danas smo mladim roditeljima podelili 22 auto-sedišta. Na ovaj način dajemo doprinos unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju, preciznije dece u automobilima. U Srbiji deca najviše stradaju u svojstvu putnika u vozilu, što znači da je odgovornost na onima koji ih prevoze i zato ova podrška treba da obezbedi da svi roditelji svoju decu u automobilima prevoze po najvišim bezbednosnim standardima”, poručila je sa današnjeg skupa Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.

Agencije za bezbednost saobraćaja beleži porast upotrebe auto-sedišta za prevoz dece poslednjih godina, čak 70% male dece starosti do 3 godine prevozi se u njima u Srbiji, dok je do 5 godine starosti taj procenat 50%.

Facebook Komentari