Ubedljivom pobedom su zatvorile polusezonu

24. decembar 2022.

Kategorija: košarka, Sport

Takmičarska sezona u Drugoj ženskoj košarkaškoj ligi Srbije završena je bar što se tiče 2022. godine, a devojke srbobranskog tima su to 12. kolo odigrale maestralno, savladavši u Staroj Pazovi tamošnju ekupu sa 62:96 (18:23, 11:28, 10:24, 23:21).

Košarkašice ŽKK “Srbobran” dugo nisu ovako ubedljivo igrale i još ubedljivije savladale neki sastav. Ovo je bio drugi susret ove dve ekipe u sezoni 2022/23. i u prvom su slavile “Belle”, sa 26 poena viška. Na jučerašnji revanš Srbobranke su otišle značajno oslabljene, 10 igračica je bilo na raspolaganju treneru Slobodanu Subiću. Sve koje su mogle su i pošle, takođe sve su i igrale, a samo dve se nisu upisale u listu strelaca.

Vrhunski raspoložene su bile Jelena Curaković i Tisa Šućurović, obe napravivši double-double učinak, i to zajedno čine po treći put ove sezone. Jela je to ostvarila uz velikih 30 poena, 2 trojke iz 2 pokušaja, i 11 skokova; dok je Tisa ubacila 25 poena i ostvarila ogromnih 19 skokova, uz 6 ukradenih lopti.

Treća na listi poenterki bila je Jelena Ćurčić sa 15 poena uz jednu trojku. Aleksandra Janković iako nije imala dvocifren šut skor, završila je utakmicu sa 7 poena, 1 trojka i ostvarila je najviše asistencija, čak 10. Sa 7 poena i trojkom je meč završila i Dunja Kulačin, Sanja Dunđerski se upisala sa 2 trojke, Milica Ćeran je prvi put posle kraće pauze zaigrala na ovom meču i postigla 4 poena, dok je najlmađa igračica, Milica Jovanović, postigla 2 poena.

Sledi pauza, vreme za svetkovine i odmor, ali ne predug. Već 14. januara. nastavlja se sezona Druge lige Srbije, u tom 13. kolu naše devojke će kod kuće odmeriti snage sa beogradskim ŽKK “Ras”. Prvi susret ove dve ekipe neslavno se završio za ekipu iz Srbobrana, ovo će biti prilika da se zaostatak od 18 poena nadoknadi pred domaćom publikom.

Facebook Komentari