Praznična atmosfera u Jovinoj školi pred raspust

23. decembar 2022.

Kategorija: Deca, Škola

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” je , po ko zna koji put, kraj prvog polugodišta obeležila održavanjem Božićog vašara i Novogodišnjeg koncerta, koji su učenici, jedni za druge i za svoje porodice, priredili u holu škole.

Nepregledna kolonada prodajnih tezgi sa različitim artiklima, uglavnom ručne izrade, inspirisani prazničnim motivima prodavani su po skromnim cenama, a činilo se da ih nema dovoljno, jer je broj posetilaca prevazišao očekivanja.

Tenzije oko zaključivanja ocena su prošle te je moglo da se pristupi proslavi Božića, ocenila je veselu situaciju Lidija Banković, školski psiholog.

“U skladu sa tradicijom u našoj školi se danas održavaju Božićni vašar i Novogodišnji koncert. Ono što je prethodilo tome, a što je posebno obradovalo sve naše učenike, jeste poseta Deda Mraza i predstavnika lokalne samouprave, koji su đacima od prvog do osmog razreda podelili paketiće”, o čemu se više možete informisati u povezanoj vesti.

“Odmah po podeli paketića otvorili smo Božićni vašar u kome učestvuju učenici svih razreda, prodaju rukotvorine koje su izrađivali zajedno sa svojim roditeljima, braćom, sestrama, učiteljima i nastavnicima. Svi oni takođe učestvuju i u kupovini, a ono što je novina je da su nam u posetu došla deca iz vrtića Predškolske ustanove Radost. Njihov dolazak nas je najviše obradovao”, rekla je Lidija Banković.

Uz vašar učenici su sa svojim nastavnicima organizovali i Novogodišnji koncert, svojevrsnu priredbu na kojoj su đaci predstavljali svoje muzičke talente. Zabava tokom poslednjeg dana školske 2022. godine, ujedno je i uvod u proslavu Božića i Nove godine. Deca se u školske klupe vraćaju 16. januara 2023.

Facebook Komentari