Podeljeni paketići malim školarcima i zabavištancima

23. decembar 2022.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Deda Mraz se potrudio da i ove godine svako dete u opštini Srbobran dobije bar jedan novogodišnji paketić, sa njim su danas predsednik Opštine Radivoj Debeljački, i zamenica predsednika Milica Zarić, obišli sve vrtiće i osnovne škole kako bi lično predali poklone i poželeli deci srećne praznike.

Uz najviše predstavnike lokalne samouprave, u podeli paketića su učestvovali i drektori opštinskih ustanova, članovi Opštinskog veća i predstavnici mesnih zajednica. U svakom vrtiću, učionici ili holu objekta koji su posetili dočekani su sa pesmom zagrljajima i osmesima, sreća koju samo deca umeju nesebično da iskazuju.

U nekim vrtićima su deca pripremila poklone za svoje goste, a u “Crvenkapi” su ih i kolači dočekali.

“Radost na dečijem licu i sreća koju smo danas osetili u svim vrtićima i osnovnim školama u našoj opštini je neopisiva rečima i daje smisao našem poslu. I ove godine uspeli smo u nameri da svako dete u Srbobranu, Turiji i Nadalju dobije novogodišnji paketić, bez obzira da li im je i neko drugi uspeo da obezbedi još jedan, jer mi smo se kao lokalna samouprava potrudili da ih i mi obradujemo. Sa podelom paketića nastavljamo i u subotu, na Badnji dan po gregorijanskom kalendaru, kada ćemo se družiti sa decom koja dođu na trg ispred katoličke crkve, a zatim i dalje na praznične dane koji nam slede.

Nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti sa ovom akcijom, da ćemo unaprediti i proširiti ovu i sve druge akcije koje organizujemo za naše mlade, jer su oni naša budućnost. Ulaganje u decu i obezbeđivanje uslova za njihov razvoj, vaspitanje i obrazovanje je naš prioritet, veoma je bitno da ih čujemo iako su mali, jer njihove sugestije i komentari pre svega su iskreni i otkrivaju njihove želje i nade. I te dečije želje treba da budu jedan od naših putokaza”, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Dečija radost jednako je uticala i na Milicu Zarić, zamenicu predsednika Opštine Srbobran. “Kada znamo da imamo mogućnost da izmamimo osmeh na dečijim licima i da ih obradujemo, pristupanje svakom poslu mnogo je lakše. Opština Srbobran zna da njena budućnost danas sedi i uči i vrtićima i školskim objektima i naš je zadatak da za njih učinimo sve da postanu veliki, pametni i pošteni ljudi. Novogodišnji paketići su samo mali poklon za praznike koji nam stižu, a naš fokus su one velike vrste podrške najmlađim generacijama, kao što su savremene i opremljene škole i vrtići, dobri uslovi za obrazovanje, besplatni udžbenici i sve drugo što može njihovo detinjstvo i odrastanje učiniti lakšim i lepšim”, poručila je Zarić nakon današnjih obilazaka.

S podelom paketića se nastavlja i u subotu. Na platou ispred nekadašnje Mesne zajednice Srbobran, preko puta katoličke crkve, od 18.00 časova deliće se pokloni povodom predstojećeg Božića po gregorijanskom kalendaru.

Facebook Komentari