Novogodišnja izložba Ruke spasa

19. decembar 2022.

Kategorija: Deca, udruženje

Na radost velikog broja dece, u Galeriji Doma kulture Srbobran, održana je u nedelju izložba ručno pravljenjih lutaka i ukrasa inspirisanih novogodišnjim čarolijama, rukotvorine nasatale iz talenta maštovitih mališana, a uz pomoć članica Udruženja žena “Ruka spasa”.

Izložbu je otvorila Teodora Janković, jedna od malih učesnica mnogobrojnih radionica ovog udruženja, koja je po rečima Savke Lazić, predsednice “Ruke spasa”, bila najvrednija, često pomažući i drugoj deci da završe svoje lutke.

“Trudile smo se da svakom detetu i roditelju, koliko je to bilo moguće, izađemo u susret, da što više dece učestvuje u radionicama i da svaki od svojih malih projekata završe bez obzira na to da li su izostajali sa nekih druženja. Jako je puno dece uzelo učešće u ovim radionicama, podelile smo ih u tri grupe, ali je i tad bilo puno dece. Morale smo malo više da se potrudimo kako bi se sve na vreme završavalo, ali smo u tome uživale.

Uživale smo jer smo radile sa jako kreativnom decom, prava je šteta što se u školama više pažnje ne poklanja predmetu Domaćinstvo, što je samo izborni predmet za više razrede, jer deca hoće da uče i prave ručne radove, uživaju u tome. Mi nismo imale vremena da ih učimo svemu, ovog puta smo bile posvećene fircanju i to su deca savladala, tako da sad znaju da šiju i vezu, jednako dečaci i devojčice”, izrazila je svoje zadovoljstvo Savka Lazić.

Nakon što je izložba predstavljena, deca su preuzela radove i ponela ih svojim domovima da u njima uživaju u praznicima koji pristižu, ali su i deo svojih lutkica ostavili kao poklon za vrtiće Predškolske ustanove “Radost”, i Udruženje za pomoć MNRO “Biser”.

Podršku ovom projektu je još jednom potvrdila Opštine Srbobran, ovog puta je skup posetila Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine, kao i direktor Doma kulture u Srbobranu, Dejan Korceba.

Facebook Komentari