Zrenjaninke prejake protivnice za ŽKK Srbobran

12. decembar 2022.

Kategorija: košarka, Sport

Verovatno najlošije izdanje ove sezone imale su u nedeljnom meču košarkašice ŽKK “Srbobran”, lopta nije htela u koš, a porazu od ekipe “Proleter 023” iz Zrenjanina, doprineo i zapanjujeće veliki broj izgubljenih lopti, 31.

Nisu “Belle” uspele da vežu četvrti trijumf, možda bi protiv neke slabije ekipe i uspele sa takvom igrom da dođu do pobede, ali protiv prejakih Zrenjaninki nikako. Prva četvrina je bila najlošija, samo 6 poena dale su domaće igračice, dok su gošće ubacile 23. U nastavku mnogo bolje izdanje, kao da je potpuno druga ekipa istrčala na parket (23:18), u trećoj dolazi do novog pada koncentracije, ali ni gošće nisu bile bolje (18:17), da bi u poslednjoj deonici Zrenjaninke pojačale tempo (10:20) i došle do ubedljive pobede 56:79.

Iako je broj datih poena bio nizak, oni su u srbobranskoj ekipi bili lepo raspoređeni. Zaigrale su sve košarkašice a njih 11 se upisalo u strelce, ipak samo je Jelena Curaković imala dvocifren skor, 11 poena. Sanja Dunđerski ubacila je 9 poena od čega 1 trojku, Milica Ćeran 8 poena, Aleksandra Janković 7, 2 trojke, Jelena Ćurčić 6 poena, Tisa Šućurović i Anđela Ružin po 4, Mirjana Debeljački, Mila Ivetić i Tamara Kasa po 2, i Milica Jovanović 1 poen.

“Ekipa ‘Proleter’ je loše startovala sezonu, nisu bili kompletni, ali su sad uhvatili ritam i vezali su 5 pobeda. Sigurno je da podižu formu, došli su puni samopouzdanja, kompletni, precizni u šutu i dodavanjima, uigrani, a mi na sve to nismo karakterno ni psihološki dobro odgovorili. Gledajući statistiku, u većini parametara smo parirali protivniku, osim u izgubljenim loptama, i to je ono što mogu da zamerim svojoj ekipi.

U drugoj četvrtini smo imali sjajnu energiju, nadigrali smo protivnika, u svlačionici na poluvremnu takođe dobra atmosfera, svi smo pozitivni, a onda izađemo i odigramo kao da gubimo 30 razlike na isto toliko sekundi do kraja utakmice. Dozvolili smo da nas protivnik nadigra u skoku, karakterno su u duelima bile bolje i otišle na 20 razlike”, rekao nam je trener ŽKK “Srbobran”, Slobodan Subić.

Sledi težak ritam u 2. ženskoj ligi Srbije, već u sredu je naredni meč, u Beogradu Srbobranke igraju 10. kolo sa ŽKK “Karaburma”, a već 3 dana kasnije dočekuju niški “Student”. Čak 3 ligaške utakmice u samo 7 dana i sve ozbiljni protivnici.

Subić je mišljenja da se u oba susreta može doći do pobede, većina ekipa je ujednačena i svako svakog može da dobije što se i pokazalo, ali je potrebno da se napravi reset, da se što pre zaboravi meč sa Zrenjaninkama i da se vrati ritam iz prethodna 3 trijumfalna kola.

Facebook Komentari