Godišnja smotra likovnih umetnika ATELJE 05

09. mart 2019.

Kategorija: Kultura, Zabava

U svom uvodnom govoru otvaranja izložbe u Srbobranu, Dragan Simić, predsednik vrbaškog udruženja umetnika “Atelje 05”, najbolje je opisao razlog za njeno nastajanje: “Godišnja izložba je prilika da se sakupimo i vidimo šta smo, gde smo i kako smo radili tokom godine, kao i šta planiramo za ubuduće”.

Atelje 05 udruženje je koje ne samo da je poznato publici u Srbobranu, već oko sebe okuplja i neke od naših likovnih stvaraoca. Godišnja izložba u Domu kulture je mesto na kom se svake godine okupe slikari i vajari ove grupe umetnika da prikažu prošlogodišnja ostvarenja. Kako i sami kažu, u Srbobranu se svi osećaju kao kod kuće i uvek im je drago da su tu, što su brojem prikazanih radova u galeriji Ustanove kulture i pokazali.

Značajan broj posetilaca, učinio je izlagače zadovoljnim, a nedostatak strogih kritika od strane istih zadržao je osmehe na licima stvaralaca. Otvaranje godišnje smotre ulepšano je muzičkim programom. Mladi virtuozi muzičke škole iz Vrbasa, odeljenja u Srbobranu, pokazali svoje umeće na dirkama klavira i harmonike, na opšte zadovoljstvo okupljenih ljubitelja umetnosti uopšte.

Pomenuti predsednik udruženja, gospodin Dragan Simić, poznatiji pod nadimkom Beli, posle iscrpnog predstavljanja rada svog Ateljea u protekloj godini, proglasio je izložbu otvorenom.

“Večeras samo potvrđujemo jedno dugogodišnje prijateljstvo i saradnju sa Srbobranom. Na kulturnom planu ta saradnja je od više slojeva, a ovaj deo koji mi pokrivamo, likovno stvaralaštvo, zastupljen je duži niz godina. U planu nam je da se mi iz Vrbasa učlanimo u srbobransko udruženje umetnika kako bi smo dodatno ojačali tu saradnju i više razmenjivali ideje i više se družili. Trudimo se da naši članovi svakoga dana sve više napreduju u svom stvaralaštvu i da ih što bolje predstavimo”, samo je deo reči upućenih publici od strane gospodina Simića.

Facebook Komentari