Bioskop na otvorenom prvo u Turiji zatim i u Srbobranu

Bioskopske projekcije na otvorenom, u organizaciji Doma kulture, u Srbobranu su se pokazale kao vrlo prihvatljiv vid zabave, a od sad će i naši građani u druge dve Mesne zajednice moći da uživaju u filmovima pod vedrim nebom.

Prva sledeća projekcija desiće se u Turiji, u petak 2. avgusta, na popularnom „Sposrtskom“ u centru sela, kada će biti prikazan film „Kako se rešiti zeta“. U pitanju je odlična španska komedija, originalni naziv „Es por tu bien“. Radnja se razvija oko tri oca, Artura, Polija i Ćusa, čije ćerke imaju nepodobne momke zbog čega tate udružuju snage kako bi se rešili zetova. Njihove slatke ćerkice odlučile su da bace svoju budućnost u smeće, tako što su se spetljale sa trojicom gnusnih momaka. U pitanju je pravi komični rat u kojem se ne biraju sredstva da bi potencijalni zetovi nestali iz njihovih života. Projekcija filma počinje u 21:00 sat.

Dva dana kasnije, u nedelju 4. avgusta, na košarkaškom terenu iza sportske Hale u Srbobranu, biće prikazan film „Nove Aladinove avanture“ (The new adventures of Aladdin). Reč je o francuskom visokobudžetnom filmu sa komičnim, gotovo parodičnim zapletom. Priča počinje na Badnje veče u jednom tržnom centru, u današnje vreme, gde dva lopova u toku pljačke bivaju otkrivena od strane dece. Kako bi se izvukli iz nepovoljne situacije, lopovi deci pričaju improvizovanu verziju bajke o Aladinu. Film po kvalitetu i humoru podseća na odlične ekranizacije „Asteriksa i Obeliksa“, koje su kod nas vrlo popularne, tako da će, verujemo, i ovaj film biti dobro prihvaćen. Ovaj film je trebao da bude prikazan na zatvaranju „Petrovdanskih Svečanosti“, kada je zbog najave lošeg vremena otkazan, tako da ćemo ga gleati u nedelju na otvaranju manifestacije“Kulturno leto“. Projekcija počinje u 21:00 sat.

Facebook Komentari