Akademik želi svoj prvi trijumf, a sutra je najbolja prilika za to!

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Košarka, Sport, Zabava

Posle 4 vezana poraza u jednak broj odigranih kola od početka prvenstva, KK Akademik najzad ima pravu šansu da upiše trijumf, a više je razloga za to.

„Železničar“ Inđija, „Futog MD“, „Sveti Đorđe“ Žitište, „Star“ Novi Ledinci, su neki od najjačih timova Prve regionalne lige u kojoj igra i naš klub, i nije čudno što je naš neuigrani tim, osakaćen gripom, poklekao u susretima sa njima. Ovo peto kolo koje nam dolazi uliva nadu da je vreme za trijumf, preko potreban kako timu tako i navijačima.

DSC_0720

U razgovoru sa trenerom Srđanov Markom dobili smo neke informacije koje idu u korist Akademika. U upravu kluba su nedavno ušli novi mladi ljudi. o čemu ćemo uskoro pisati,  srbobranci koji mogu svojom svežinom i lokal patriotizmom da pomognu klubu da se oporavi i vrati na stazu pobednika. Takođe opština je finansijski podržala klub, čime su rešeni svi troškovi do kraja polusezone, a kako smo razumeli najzad će u jednu utakmicu ući 12 spremnih i zdravih igrača, što od početka sezone nije uvek bio slučaj.

Poslednji pozitivana informacija je da je ovovikendni protivnik tim sa kojim će naši momci moći lakše da se nose na parketu, iako su i protiv ovih najjačih bili vrlo konkurentni, ako izuzmemo neke baš velike poen razlike. Reč je o košarkaškom klubu Nova Pazova, koji se od početka ovogodišnje lige bori sa lošim rezultatima kao i Akademik.

DSC_0779

„Prvo da se osvrnemo na prošlu utakmicu, jer i pored poraza u maloj dvorani SPENS-a, momci su pružili jak otpor ekipi Star. Taj novosadski klub je jedan od pretendenata za viši rang takmičenja i nije bilo neočekivano da se izgubi, ali smo ipak ubacili 73 poena. Prvo poluvreme smo bili vrlo ujednačani, ali je u trećoj četvrtini njihov kvalitet došao do izražaja i prelomili su utakmicu sa razlikom od 20 poena. Na sutrašnjoj utakmici protiv Nove Pazove ćemo pokušati da po prvi put pobedimo i da krenemo sa tim pobedama u Prvoj regionalnoj ligi Srbije. Naš najveći problem je što nismo dovoljno utrenirani, to sam već par puta isticao, imamo problem sa terminima, sa povredama, sa bolešću nekih igrača, što sve utiče na pad rezultata kako odmiču utakmice. Uglavnom startujemo dobro, prva i druga četvrtina i onda dolazi do pada. Imamo, tako da kažem, izazova sa kondicijom i koncentracijom. Pred nama su sad utakmice sa ekipama koje su uglavnom u donjem delu tabele i tu ćemo tražiti svoju šansu, da zabeležimo neku pobedu i uključimo u borbu za opstanak. Mi imamo licenciranih 15 igrača, ali kako sam već rekao raspolažemo sa 9 ili 10 po nastupu. Neki su se sad oporavili i imaćemo dvanaest igrača na sutrašnjem meču. Ta utakmica nam daje šansu za pobedu jer tim Nove Pazove ima problem sa postizanjem većeg broja koševa i jedni su od timova sa kojima mi možemo ravnopravno da igramo“ – Marko Srđanov trener seniorskog tima Akademik.

DSC_0734

Na meču protiv Nove Pazove, koji se igra u subotu 27. oktobra od 16:30 u Hali sportova Srbobran, naš tim je planirano da predstavljaju sledeći igrači: Marko Marojević, Aleksandar Filipović, Martin Ternak, Ognjen Pilić, Raša Rodić, Dejan Babić, Momčilo Vučinić, Nenad Mikić, Stevan Ivanić, Miodrag Petković, Srđan Šteković i Vanja Srđanov.

 

 

 

Facebook Komentari