21. Međunarodni džudo turnir TURIJA-2019 na programu je u nedelju

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zabava

Nedelja pred nama biće dan održavanja tradicionalnog međunarodnog turnira u džudou, koji po 21. put sa ponosom organizuje klub ovog borilačkog sporta iz Turije.

Turnir pod nazivom „Turija-2019“ održaće se 3. marta u srbobranskoj sportskoj Hali. Takmičenje će u 11:00 časova otvoriti predsednik opštine Radivoj Paroški, dok će sami takmičari morati da dođu ranije, odnosno već u 8:30 kako bi se prijavili, izmerili i prisustvovali žrebu. Međunarodni karakter takmičenju daće borci iz: Bugarske (Desant Varna) koji su od Srbobrana udaljeni 1000 km, Makedonije (Bushido Prilep), Rumunije (Mako ryu Bukurest, Samurai Targu Mures, Sentoki Temisvar, Fenix Temisvar), Republike Srpske (Soko M Prnjavor, Panter Bjeljina, Srpski soko Zvornik, Milići Milići), Grčke (Katerinija), kao i iz susedne Mađarske (Segedin i Saćmaz). Naravno u takmičenju će učestvovati i veliki broj domaćih klubova sa svojim najboljim borcima u kategorijama stariji poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri.

Takmičenje će biti po pravilniku JSS i IJF, u četiri odvojena borilišta zbog velikog broja takmičara čiji se dolazak očekuje, a ni do danas taj broj nije konačno formiran. Džudo klub „Turija“ , organizator turnira, pripremio je medalje i diplome za najbolje pojedince, kao i pehare za najbolje ekipe u svakom uzrastu. Pokrovitelj ovog turnira je opština Srbobran, bez čije podrške, kako kažu u klubu, organizovanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ne bi bilo moguće. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje sporta, a pogotovo džudoa, da dođu na tribine sportske Hale u Srbobranu u nedelju i navijaju za mlade borce.

 

Facebook Komentari