Vlada Vojvodine izdvojila još 19 miliona za vodovod u Nadalju

07. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Pokrajinska vlada nastavlja sa praksom unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima. S tim u vezi juče je u Novom Sadu održan sastanak na kom je prisustvovalo 8 predsednika opština sa teritorije Vojvodine, među njima i Radivoj Paroški ispred opštine Srbobran, kojima je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio ugovore za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata.

Ukupna vrednost investicija iznosi 165 miliona dinara, dok je Srbobranu pripala suma od 19.119.353 dinara, što su bespovratna sredstva. Novac će biti iskorišten za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Petra Drapšina i Braće Pantić u Nadalju, za šta će opština  izdvojiti dodatnih 35 odsto novca.  Sem za rekonstrukciju vodovoda u Nadalju, Pokrajinska vlada je izdvojila sredstva i za vodne objekte u:  Čurugu, Kanjiži, Sonti, Novoj Pazovi, Miloševu, Debeljači i Ravnji.

“Ovo je drugi konkurs u 2019. godini na kojem dobijamo sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju vodovodnog sistema u Nadalju. Podrška koju i ovoga puta dobijamo od Pokrajinske vlade za nas je veoma značajna, posebno jer ovim ugovorom skoro u potpunosti otklanjamo problem vodosnabdevanja u ovom mestu, u kojem je do pre nekoliko godina isporučivana voda najlošijeg kvaliteta. Da bi to rešilo prvo je izgrađena fabrika vode, zatim zamenjeni ventili u šahtovima, a sada se završava i zamena azbestnih novim, bezbednim cevima. Projektom i radovima za koje smo danas dobili podršku Pokrajinske vlade, zaokružićemo sistem kvalitetnog vodosnabdevanja u Nadalju”, istakao je Radivoj Paroški.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izneo je planove i za narednu godinu.“Za narednu godinu planiraju se nova značajna ulaganja putem konkursa koji se nastavljaju, ali i finansiranje pripreme projektne dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama. Taj veliki posao realizovaćemo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, realizacijom Nacionalnog investicionog plana. Cilj je da se ovo važno pitanje, pitanje snabdevanja vodom i pitanje sanitarno čiste pijaće vode, vrati u prvi plan”.

Facebook Komentari