Posetite izložbu kolaža inspirisanih Lenkom

06. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Dom kulture poziva građane Srbobrana da u narednim danima posete galeriju u ulici Cara Lazara 6 kako bi videli izložbu kolaža „Spomen na Lenku i Lazu – likovne i pesničke inspiracije“.

Pomenute radove stvorila je glumica Verica Milošević, inspirisana Lenkom Dunđerski, a zatim ih je legatom predala na čuvanje opštini Srbobran i Domu kulture.

Verica Milošević je rođena 3. juna 1943. godine u Crljencu kod Požarevca. Završila je gimnaziju u Petrovcu na Mlavi, a diplomirala glumu u klasi Mate Miloševića na akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Igrala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, pozorišnom igralištu, teatru poezije, kamernom pozorištu „Maska“. Od 1967. godine je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a od 1982. godine i predavač glume na novosadskoj Akademiji umetnosti. Sada živi u Petrovcu na Mlavi.

Dobitnik je Godišnje nagrade Srpskog narodnog pozorišta za ulogu Anastasije u Domu Bernarde Albe i zlatne značke kulturno – prosvetne zajednice Srbije. Izlagala je svoje kolaže u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu, Smederevu, Sremskim Karlovcima, Valjevu, Kostolcu, Rabrovu, Kučevu, Velikom Gradištu, Majdanpeku, Topoli, Požarevcu, Petrovcu, Zlatiboru i u Srbobranu.

Facebook Komentari