I dalje bez pobede ali požrtvovane u igri

26. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Nakon 7 odigranih kola u Drugoj ženskoj ligi Srbije, košarkašice žkk “Srbobran” nemaju povoljan rezultat, i u poslednjem duelu upisan je poraz. Do pred meč, gostujuća ekipa, kk”Ljubovija”, bila je poslednja na tabeli, samo zbog lošijeg procenta šuta od naših devojaka.

Sinoć su košarkašice iz Ljubovije nekako uspele da ostvare lošije učinke od Srbobranki, a opet su pobedile 53:61, i to uz vođstvo tokom čitavog meča. Naše “Belle” šut nikako nije služio, uspele su u jednom napadu čak 6 puta da upute loptu ka košu protivnica, ali bez pogotko, i tako veći deo meča. Bile su prinuđene na veći broj šuteva s distance jer za zonsku odbranu gošći nisu mogle da nađu rešenje, pogotovo za centra “Ljubovije” koja je svojom snagom dominirala u reketu. Aspekat igre u kom su pokazale da su bolje, prvenstveno zbog brzine pojedinih igračica Srbobrana, bile su kontre koje su se završavale direktnim pogotcima, nekad i slobodnim bacanjima jer samo faulom su mogli biti zaustavljeni prodori Sanje Dunđerski, Mirjana Zorić i Đokić, a na oduševljenje publike bilo je i onih omiljenih dva poena plus bacanje. Prvo poluvreme bilo je obeleženo vrlo malim brojem koševa, čemu svedoče i rezultati po četvrtinama, 9:9 u prvoj, 10:16 u drugoj, 10:15 u trećoji i 16:21 u četvrtoj.

Kako su u ovom konkretnom slučaju izostale trojke na koje smo navikli, a ni procenti šuta sa kraćih distanci nisu za pohvalu, njih nećemo ni iznositi. Za ovakvo stanje potražili smo odgovore od trenera Slobodana Subića, koji je dao iscrpnu analizu. “Moram priznati da sam se nadao da ćemo večeras upisati pobedu i to sa većom razlikom, iako sam i na nekim prethodnim mečevima očekivao bolje rezultate, on je večeras svakako trebao da bude na našoj strani. S obzirom da znam kakvo je stanje u ekipama, kako kod nas tako i kod njih, računao sam da ćemo obradovati našu publiku na kraju, verno dolaze na naše mečeve u velikom broju, iako u ovoj sezoni ne blistamo kao u prošloj. Naš tim je mnogo kvalitetniji od ekipe iz Ljubovije. Mnogo više treniramo i pojedinačno smo bolji, ali nekad to nije dovoljno. Kako to jedan moj kolega ima običaj da kaže, uspeh je rezultat mnogo rada i malo sportske sreće. Nama je izgleda usfalilo baš te sreće. Nemam šta da zamerim mojim devojkama, borile su se, neke i povređene igraju, jer znaju da na klupi nema iskusnih igračica da ih zamene. Tim nam je dosta okrnjen i igramo sa najboljim igračicama koje su trenutno na raspolaganju”.

“Svi smo danas videli šansu za pobedu, potrebna nam je da se malo oporavimo i podignemo. Gledajući statistiku, video sam da smo u svim elementima igre bili dominantni, u skoku, osvojenim loptama, u ličnim greškama koje je protivnik morao da pravi, šutirali smo 21 put više od protivnika, i pored svega toga uspeli smo da izgubimo utakmicu. Problem je psihološko stanje u timu. Ja odavno ne igram profesionalno, ali kad ponekad izađem na teren, mislim da niko od mene ne veruje više da mogu da pogodim šut. Pokušao sam da bodrim svoje igračice, da i one steknu takvo samopouzdanje, dajem im veliku slobodu u šutu, pogotovo ih podržavam da što više šutaju sa veće distance, i po tome je ovaj tim bio poznat, a danas smo od 25 pokušaja za 3 poena ubacili samo 2. Nije nam lako, mi nismo naučili na ovakve serije poraza, ali moramo dalje da radimo”.

“Prošle godine u ovo doba smo pravi planove za plasman u viši rang takmičenja, jer smo jesen završili kao prvi na tabeli, sad smo poslednji, ali ne odustajemo. Još čekamo da se od povrede oporavi jedna iskusnija igračica, koja bi trebala da unese u igru više sigurnosti i da povuče ostale devojke sa sobom, mislim da nam to treba. Iako je ovaj tim već dugo na okupu, i dalje su one mlade. Kad su se skupile pre 4 godine bile su autsajderi u svom uzrastu, ali smo napravili dogovor u smislu rada i treninga, što je učinilo od njih jedan tim koji je pravio velike uspehe. Ja verujem da težak rad donosi rezultate i tako ćemo nastaviti, dok se situacije ne preokrene. Nakon ove utakmice u svlačionici sam im rekao da u ligi ne postoji ekipa koja je od nas kvalitetnija i obučenija, na nama je da to i pokažemo na terenu. Naravno da imamo probleme sa izostancima većeg broja igračica zbog povreda, da na treninzima nismo uvek kompletni zbog brojnih obaveza devojaka, ali situacija je takva i sa tim moramo da se nosimo”.

“Sledeća utakmica se igra u Beogradu, protiv ekipe kk “Karaburma”, rival kog dobro poznajemo. One imaju dve pobede u 7 kola. Neću da kažem da se nadam pobedi, znam da imamo kvalitet za to, samo je potrebno da zaboravimo na promašene šuteve od večeras i da pružimo dobru igru. Nadam se da ćemo naći način da probijemo psihološke barijere nastale nakon svih izgubljenih utakmica, a valjda ćemo imati i malo te sportske sreće, pa da pobedimo”, rekao je za naš portal Slobodan Subić.

Facebook Komentari