Dan škole i rođendan J.J.Zmaja

26. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Ovogodišnja priredba za proslavu Dana škole u Zmaju bila je inspirisana temom koja je ravničarsko-zemljoradničkoj Vojvodini često vrlo potrebna, a to je naravno kiša. Većina scenskih izvođenja na priredbi bavila se kišom, neki su je zvučno imitirala, drugi su pak o njoj pevali, a treći uz nju plesali.

Ove godine Dan škole je priređen u ponedeljak, 25 novembra, prvog radnog dana nakon rođendana Jovana Jovanovića Zmaja. Direktorica škole “Jovan Jpovanović Zmaj”, Erika Munjin Sokola, pozdravila je brojne posetioce škole, među kojima su pored đaka i njihovih članova porodica, bili i uvaženi predstavnici opštinske uprave, direktori javnih ustanova, sveštenstvo i druge zvanice.

“Naša škola svake godine proslavlja Dan škole 24. novembra, na rođendan našeg dragog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, imenjaka naše škole. Potrudili smo se da i ove godine ta proslava bude svečana, pozvali smo mnoge goste među kojima je i predsednik opštine, Radivoja Paroškog. Pozivi su upućeni opštinskom veću, mojim koleginicama iz svih škola u opštini, kao i iz ustanova kojima je osnivač opština, a redovno pozivamo i pokrajinskog sekretara za obrazovanje kao i načelnika školske uprave Novi Sad. Načelnik je bio prošle godine na priredbi, a pretprošle i sekretar, što nam je činilo veliku čast. Ovogodišnja tema naše svečanosti je kiša. Kako su ove godine naši građani koji žive od poljoprivrede željno iščekivali kušu, odlučili smo da je i mi prizovemo za narednu godinu. Mislim da je tema zanimljiva i neobična. Do sad su mnoge teme prošle kroz hol naše škole, kao što su naši pisci iz Srbobrana, pa onda i svi drugi značajni dečiji pesnici, tema je bila i Vojvodina, a ove godine je nešto malo interesantnije i drugačije. Celokupan program osmislili su naši nastavnici uz pomoć svojih đaka, i vrlo sam ponosna na njih jer svake godine prirede kvalitetnu priredbu”, rekla je direktorica škole Erika Munjin Sokola.

Facebook Komentari