U derbiju ipak bolji Apatin

24. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Nakon gotovo neverovatno dobrog perioda sezone, u kom je ostvaren skor od 6 pobeda u isto toliko utakmica, košarkaši okk “Srbobran” pretrpeli su prvi poraz, od takođe neporažene ekipe “Dunav” iz Apatina.

Apatinski tim imao je svo vreme rezultatsku prednost, koja je varirala tokom meča od plus 1 do 20. Rezultat po četvrtinama kretao se 24:25 u prvoj, u drugoj 18:24, 23:19 u trećoj i najboljoj za naš tim, ali i neslavno u poslednjoj 10:30. Krajnji rezultat bio je 75: 98. Najkorisniji u timu domaćina bio je Dušan Samardžić sa 28 poena i dve trojke, dok je Jovan Antić dao 21 poen, od čega je pogodio 4 trojke, nije mogao više jer je gostujući tim bio rešen da ga na svaki dozvoljeni i nedozvoljeni način spreči u realizaciji. Nikola Babić nije pružio dvocifren učinak na koji smo navikli, samo 2 poena, a ni Trninić nije bio u svom najboljem izdanju i pored svog truda, trebalo mu je vremena da pronađe šut, te je postigao 15 poena. I na ovom meču timu je pomogao Slobodan Subić, uglavnom sa zadatkom da čuva gorostasnog Predraga Šuputa, a uz to je ubacio i dve značajne trojke. Ovaj meč je obeležila i ogromna zainteresovanost publije, čak 400 ljudi posmatralalo je utakmicu uz bučno navijanje.

Da prokomentariše utakmicu, prvog smo zamolili Predraga Šuputa iz ekipe “Dunav”. “Bio je ovo očekivano težak meč, i pored velike razlike na kraju utakmice, onima koji su gledali jasno je da nikako nismo bili toliko dominantni. Sa Milijanom i Rajićem, ovoodišnjim pojačanjima, dobili smo širinu u igri, ali i pored toga bilo nam je jako teško pogotovo u prvom poluvremenu. Srbobranski tim ima par jako dobrih igrača, pogotovo ove iskusnije. Naša duža klupa je prevagnula na kraju, imali smo više igrača u rotaciji. Mišljenja sam da su sudije bile malo na strani domaćina, i njima nisam zadovoljan. Čestitam svojoj ekipi na još jednoj pobedi, a i domaćinu na velikoj borbenosti. Ekipe koje mogu u ovoj ligi nešto da naprave su pored nas i ‘Srbobrana’, još i ‘Džoker’, ‘Kikinda’ i možda ‘Beočin’, sa tim ekipama smo se i najviše namučili. Ovom utakmicom mi smo završili najteže duele, ostaju nam u prvom delu prvenstva sad dva tima sa začelja tabele, ‘Sivac’ i ‘Basketball Stars’, tako da smo gotovo sigurno jesenji prvaci”, sa velikim zadovoljstvom saopštio je Peđa Šuput.

Po dobrom starom običaju, naš glavni sagovornik nakon svakog meča je prvi trener kluba domaćina, Jovica Andrić, koji je izneo svoje viđenje utakmice. “Nismo imali rešenja za Predraga Šuputa, nismo mogli da branimo njegovu igru leđima 1 na 1 pod košem. Sve moguće odbrane sam pokušao na njemu, ali ništa nije pomoglo. Kad ga udvojimo on izbaci pas i drugi pogađaju. Smatram da krajni rezultat od 23 poena razlike nije realna razlika u kvalitetu, mogli smo mnogo bolje, možda i da pobedimo. U trenutku kad smo došli na 1 poen zaostatka, na 4 sekunde do kraja 3. četvrtine, Milijan Bocke (apatinski igrač) prevede loptu od koša do koša i pogodi, za samo 4 sekunde. Moram pohvaliti i mlađeg Šuputa, Milana, Predragovog sina. On je odigrao odlično, inače mladi reprezentativac 2004. godište, vidi se da je povukao dobre sportske gene. Razočaran sam suđenjem, smatram da smo mnogo oštećeni u ovom meču, i tu se ne slažem sa mojim prijateljem Šuputom. Naša dva najiskusnija igrača trpela su batine svih 40 minuta”.

“Ono što ide nama na dušu, podbacili smo u šutu. Mnogo promašaja na zicerima, u slobodnim bacanjima jako loši, a ni šut za 3 poena nije večeras služio kao inače. Nemam svojim igračima ništa da zamerim, danas nas nije išlo. Imali smo jako kratku rotaciju igrača, Šijačić nije mogao da nastupi zbog obaveza u svom matičnom klubu. Novica, Srdanov i Miloš Stojinović i dalje nisu u timu, za Miloša je evidentno da se neće skoro vratiti, i dalje ga muči koleno. I pored lošeg rezultata ponosan sam na moje momke. Najlakše je kuditi kad ne ide, i dalje verujem u njih jer to je tim koji je ostvario dosadašnjih 6:0 u pobedama. U najavi ove utakmice sam rekao da ćemo ginuti, i smatram da smo sigurno 30 minuta baš to i činili, i da nam publika neće zameriti na porazu, jer smo se stvarno trudili. Hvala publici koja je došla večeras, bili su odlični”, analiza je trrenera Jovice Anddrića, koji je najavio i sledeći meč koji neće biti ništa lakši od ovog.

Naredno kolo “Srbobran” igra u Somboru, protiv kk”Džoker”, kako kaže Andrić i dalje je to tim koji je lider ove lige, iako je nenadano izgubio od “Dunava”. “Očekuje nas jako težak meč. Bilo bi veliko iznenađenje da ih pobedimo u Somboru, ali ko zna, idemo da pokušamo da napravimo brejk. Ta pobeda bi nas osnažila jako, i bila bi nagrada za moje momke koji su to i zaslužili”, dodao je trener. On se naposletku zahvalio deci koja treniraju u klubu i koja su sa svojim roditeljima došla na utakmici, donela bubnjeve i rekvizite za navijanje, kojima su osnaživali tim na terenu svo vreme.

 

Facebook Komentari