Sa igračem manje okrenuli rezultat i ubedljivo pobedili

18. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Subotnja utakmica prvog tima fudbalskog kluba “Srbobran” ostaće dugo u pamćenju, baš takav spektakl pun neizvesnosti i radosnih iznenađenja čine fudbal najvažnijom sporednom stvari na svetu.

FK “Srbobran” ugostio je u subotu u Šumici tim iz Ravnog Sela, FK “Proleter”, čime su naši momci završili sa igranjem utakmica kod kuće u jesenjim delom prvenstva. Nekih 70-ak gledalaca pratilo je ovu utakmicu, a sigurno bi ih bilo i više da su znali šta će biti prikazano. Početak meča nije mnogo obećavao, po koja šansa i svo vreme nerešen rezultat, prekinula je dramatična sudijska odluka u 35. minutu, da Petru Beriću dosudi crveni karton i tako ozbiljno osakati domaćina. Na poluvremnu rezultat je i dalje bio nepromenjen, ali gosti već nakon prvih 5 minuta igre u nastavku pogađaju gol “Srbobrana” i dolaze do vođstva od 0:1. Strelac je bio Nešković.

Apsolutno nepovoljna situacija nikako nije obeshrabrila mladi srbobranski tim, baš naprotiv, kao da su im te nedaće probudile inat i želju da se dokažu. Usledio je niz golova za koje su zaslužni: Jovanović R. u 72. minutu, Kurjački K. u 74. i ponovo Jovanović u 78. minutu, čime je postavljen i konačan rezultat utakmice, 3:1 za “Srbobran”. U ovoj polusezoni srbobranska Šumica ostaje neosvojiva tvrđava. Posebno treba pohvaliti mlade snage koje su se pokazale kao nezamenjivi šrafovi u konstrukciji igre “Srbobrana”, a to su dva nova bisera i junaci ovog meča Zoran Arđeljan (2001.) i Konstantin Kurjački (2003.). Pored njih pohvale zaslužuju David Petrović (2000.), Artur Kenji (2002.), Babin Borivoj (2001.), Milosavljević Zoran i Radovanović Miloš (2003.). “Srbobran” obećava neke nove klince i veru da se vraćaju stari i slavni dani u Šumicu.

Sudija Trbojević (Subotica), pored crvenog, dodelio je i jedan žuti karton Kenji Arturu. Ovu utakmicu odigrali su: Babin , Radojković, Kenji/Milosavljević, Vidaković, Beric (do 35 min.), Petrović/Ogrizović, Grujić, Pejović, Tešanović/Kurjački, Arđeljan, Jovanović.

Facebook Komentari