Uložen veliki trud u uređenje oba groblja

10. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Radovi na uređenju katoličkog i pravoslavnog groblja u Srbobranu traju već duže od mesec dana, a kako saopštavaju iz JKP “Graditelj”, “Groblja u Srbobranu uređenija su nego ikad pre”.

Ovo su fotografije nastale pre početka radova na uređenju.

Građani bi trebali da budu zadovoljni rezultatima, smatraju izvođači radova Mesna Zajednica Srbobran i JKP ,,Graditelj”, jer je sve ono što je bilo zapušteno u desetleću za nama sad apsolutno  uređeno, ili će biti u narednim danima, kada radovi budu privedeni kraju. Radnici Mesne Zajednice i JKP ,,Graditelj” svakodnevno su uklanjali velike količine šuta i rastinja, ofarbali su kapije, uredili staze i grobna mesta, što se najbolje vidi na rubnim delovima groblja gde je rastinje uzelo maha. Sprovedene su dve odvojene akcije na pravoslavnom i katoličkom groblju, gde su učešće u uređenju uzeli i aktivisti Srpske napredne stranke, koji su podržali ovu inicijativu kao jednu od važnih za naše mesto.

Na ovim fotografijama možete pogledati kako sad izgledaju srbobranska groblja.

Povodom akcije i vidljivih rezultata izdato je saopštenje iz JKP “Graditelj”. “Do sada je odveženo oko 30 kamiona kabastog otpada koji je uklonjen sa manje pristupačnih mesta na grobljima, a u nerednih nekoliko dana komunalna služba će nastviti da odnosi posečeno rastinje koje je pripremljeno za transport. Pozivamo sve građane da se priključe ovoj i narednim akcijama kako bi zajedničkim snagama učinili da naše mesto bude primer najuređenije sredine, jer Srbobran, Turija i Nadalj to zaslužuju”.

Facebook Komentari