Veče posvećeno Lenki privuklo mnogo Srbobranaca

09. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava

Četvrtak veče u Domu kulture bilo je posebno, ne samo zbog činjenice da je tema bila Lenka Dunđerski, već i zato što su o njoj govorili mnogi umni i poštovani ljudi, i to sve pred mnogobrojnim Srbobrancima u publici.

Izložba pod nazivom “Spomen na Lenku i Lazu – likovne i pesničke inspiracije”, organizovao je uz pomoć srbobranskog Doma kulture Zoran Lazin. Gosti su bili pesnici Goran Blagojević i Raša Perić, glumac SNP-a Miodrag Petrović, recitator Željka Jelić, slikarka Verica Milošević, dok su posebnu notu večeri dale pijanistkinja Aleksandra Rakić i operska pevačica Pamela Kiš, izvodeći pesme Miroslava Štatkića iz opere “Lenka”.

Program koji je trajao sat ipo bio je raznovrstan i nudio je publici najrazličitija umetnička viđenja legende o Lenki i Lazi, a vrhunac večeri bio je momenat kada je gospođa Verica Milošević predala svoje kolaže inspirisane Lenkom Dunđerski na čuvanje opštini Srbobran. U ime opštine poklon je primio predsednik iste, Radivoj Paroški, zahvalivši se pri tom umetnici na vrednom poklonu, obećavši joj da će se lično postarati da poklonjene slike budu dobro čuvane, ali istovremeno i na raspolaganju građanima Srbobrana, kako bi mogli svakodnevno da ih vide i uživaju u njihovoj lepoti.

 

Facebook Komentari