Škola VUK KARADŽIĆ proslavila je svoj dan

09. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Osnovna škola “Vuk Karadžić” poslednji radni dan ove nedelje iskoristila je da upriliči svečanu proslavu svog dana. U Maloj sali pozorišta zaposleni u školi okupili su svoje mnogobrojne goste i zajedno sa njima uživali u scenskom programu koji su priredili đaci.

Priredba je bila kombinacija kratkih dramskih zapleta koji upućuju mudre poruke slušaocima, ali i muzičkog dela programa koji je uključivao pijanistu, soliste i horsku pratnju, kojom je dirigovala nastavnica muzičkog vaspitanja, Aleksandra Šuntić. Svečanost je iskorišćena da se đaci i zaposleni još jednom oproste od onih nastavnica i učiteljica koje su dočekale penziju u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Želim da se u ime škole zahvalim nekolicini posebnih ljudi koje smo ove godine ispratili u penziju. Tri naše žene, dugogodišnje članice kolektiva, zaslužile su svojim radom odlazak u penziju, a mi želimo ovu priliku da iskoristimo kako bi im se zahvalili na godinama koje su provele u našoj školi izvodeći na put generacije osnovaca”, rekla je po završetku priredbe direktorka škole Julkica Popović, a zatim je uz pomoć svoje koleginice Nataše Mrkšić, uručila poklone doskorašnjim koleginicama Dušani Petrović, Neveni Nenadov i Vesni Krstić.

Član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, Zoran Mijić, uručio je poklon u ime lokalne samouprave učeniku generacije, Nikoli Stanojeviću. Proslava Dana škole nastavljena je u holu same škole, gde je zvanicama priređen koktel.

Facebook Komentari