Svečanost povodom Dana škole ŽARKO ZRENJANIN UČA

05. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Nadalj i osnovna škola u njemu, iako najmanji u opštini ističu se po vrhunskim rezultatima svojih učenika te zaslužuju i velike svečane proslave na kojima bi se građani skupili i zajednički se radovali praznicima i uspesima svoje dece. Baš takva jedna proslava upriličena je u sportskoj sali u Nadalju, a povod je bio Dan škole “Žarko Zrenjanin Uča”.

Dan škole je i do sad obeležavan, ali ne na ovakav nači, sa velikim brojem zvanica i bogatim programom, kako je bilo u ponedeljak 4. novembra. Sva sedeća mesta u sali bila su ispunjena znatiželjnim roditeljima đaka osnovaca, nastavnim kadrom škole, predstavnicima lokalne samouprave i drugih javnih i obrazovnih ustanova opštine. Mnogi posetioci su i stajali samo kako bi pogledali kulturno zabavni program koji je pripremljen povodom Dana škole. Na bini su se smenjivali đaci svih razreda izvodeći dramske, recitalne i druge nastupe među kojima su bili horsko izvođenje himne i splet igara KUD-a “Ivanjsko cveće”, a vrhunac priredbe je bio nastup najmlađih, odnosno dece iz vrtića “Bubamara”, koja su sva odevena u minijaturne narodne nošnje zaigrala uz muziku koja je dopirala sa dve harmonike.

Na koncu veličanstvene priredbe posetiocima se obratila direktorka škole Branislava Stanaćev: “Zadovoljstvo mi je što mogu sve da vas pozdravim na obeležavanju ovog, za sve nas, svečanog dana. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave, roditelja i privrednika, naša škola je u mogućnosti da prati savremene nastavne trendove, što se vidi po postignutim rezultatima naših učenika. Drago mi je što i ove godine imamo uspeha na republičkim takmičenjima. Naša učenica sedmog razreda, Jovana Begečki, osvojila je drugo mesto na držanom takmičenju u sportskoj disciplini džudo”, zatim je direktorka pozvala na binu predsednika opštine Srbobran, Radivoja Paroškog, da uruči nagradu mladoj i uspešnoj sportiskinji, što je on sa zadovoljstvom uradio.

Po uručenju nagrade Paroški se obratio skupu, zahvalivši se Nadaljčanima što su organizovali ovako lep i velik skup, te ga i pozvali na isti. “Pre svega želim da čestitam učenicima njihov praznik. Izveli su za nas prelepu priredbu sa željom da nam pokažu šta to sve umeju i šta su naučili, i hvala im na tome. Očigledno je da se u osnovnoj školi u Nadalju veoma dobro radi, to pokazuju ostvareni rezultati, a jedan od njih koji se ističe je osvajanje drugog mesta na republičkom takmičenju u džudou, na čemu čestitam Jovani, ali i zaposlenima u školi. Drago mi je što vidim da su deca vrlo privržena školi u svom rodnom mestu, i da se sa svojim učiteljima i nastavnicima drže onog gesla ‘Učim, znam, vredim’, koje se nekoliko godina u nazad čuje u našoj opštini. Želimo da ističemo najbolju decu, da ona budu primer drugima, zbog čega ćemo i ove godine na bilbordima objaviti imena i slike đaka generacije. Čestitam vam Dan škole i želim da svaki put kad se vidimo budemo još bolji i napredniji, i naravno u dobrom raspoloženju u kakvom smo i sada”, konstatovao je Paroški na kraju svog obraćanja.

Galeriju slika sa priredbe možete pronaći na našoj facebook stranici.

Facebook Komentari